Steeds meer studenten en leraren halen hun koffie bij de duurdere MAMS

Steeds meer studenten en leraren halen hun koffie bij de duurdere MAMS

In het gebouw op de Heidelberglaan nummer 15 zijn er verschillende plekken om koffie te halen. Een aantal jaar geleden was het nog de norm om bij een automaat een koffietje te halen, maar sinds er geen papieren bekertjes meer beschikbaar zijn bij de automaten zit dat nu wat anders, want steeds vaker gaan de mensen naar de duurdere MAMS. 

Om een beeld te geven van wie waar het vaakst koffie haalt, hebben wij een uurtje door het gebouw rondgelopen, en zijn wij gaan turven. In de onderstaande grafiek zijn onze resultaten te zien.

Op basis van onze resultaten die zijn zijn verzameld in 2 uur, kunnen we concluderen dat de meeste koffiedrinkers hun koffie halen bij MAMS, in plaats van bij de automaten. Ook is het opvallend dat we in het uurtje dat we hebben geturfd voornamelijk vrouwen hebben gezien die met koffie rondliepen, terwijl uit onderzoek van het RIVM blijkt dat mannen over het algemeen meer koffie per dag drinken.

Een ander opvallend aspect is het feit dat koffie bij MAMS over het algemeen ongeveer 16 keer zo duur is als bij de automaat, maar toch geven mensen de voorkeur aan service, ligging, en het feit dat er wegwerpbekers beschikbaar zijn.

Als laatste kunnen we concluderen dat de mannen op de Heidelberglaan eerder geneigd zijn om naar een automaat te gaan, in plaats van naar MAMS.

Over de auteur