Buurten Over Grenzen Daniel Okiror: “We willen dat mensen het juiste perspectief krijgen van Afrika”

Buurten Over Grenzen Daniel Okiror: “We willen dat mensen het juiste perspectief krijgen van Afrika”

Foto: Eigen beeld

Wat is het idee geweest achter Buurten over Grenzen?
Het idee is dat wij doormiddel van de muziek- en (eet)cultuur uit verschillende landen mensen uit de buurt van Utrecht (Overvecht) dichterbij elkaar willen brengen. Ook hopen wij mensen wat bij te leren over de Afrikaanse cultuur. In een huiskamersetting komt dit volgens ons het best tot zijn recht. Dit organiseren we eens de maand.
Hoe bent u in Utrecht terecht gekomen voordat u Buurten over Grenzen (Afrika Safari) ging organiseren?
Nadat ik mijn studie afrondde wilde ik graag iets terug geven. Ik kom uit een arm gezin en wilde graag andere helpen. Ook kwam ik in die tijd een Nederlandse vrouw tegen. Ik trouwde met haar en ben naar Nederland geëmigreerd, nadat mijn dochter werd geboren. Toen ontstond in 2019 het idee om onze liefde voor Afrika te delen en we willen dat mensen de juiste perspectief krijgen van Afrika.

Wat is het juiste beeld volgens u?
Mensen hebben vaak nog een vertekend beeld van Afrika. Men zien vaker Afrika vaak nog als een plek van oorlog en veel armoede. Dat beeld kennen mensen vooral nog van vroeger. Wij willen de juist de mooie kanten van onze cultuur overbrengen. Het lekkere eten, dans en muziek.
Wat kunnen we vanavond verwachten?

Ik ga verschillende traditionele snaarinstrumenten bespelen uit Oeganda en Kenia. Ook gaan we workshop djembé geven, vervolgens kunnen mensen voor 10 euro genieten van typisch Afrikaans eten en sluiten we af met live muziek en iedereen is vrij om mee te mogen dans.
De toegang is gratis, toch vragen wij een kleine bijdrage voor het eten, omdat we inde toekomst hopen nog terug te kunnen gaan naar Oeganda en Kenia om daar mensen die het minder hebben, te kunnen helpen.

Over de auteur

eleanore Kraak

Welkom op mijn website! Mijn naam is Eleanore Kraak. Ik ben 20 jaar en kom uit Heemstede. Ik zit op de Hogeschool Utrecht en zit momenteel in het tweede jaar van de studie journalistiek. Ik ben altijd al erg geïnteresseerd geweest in onderwerpen actuele mistanden in de maatschappij in de breedste vorm van het woord. Dat is dan ook wat u voornamelijk op mijn website gaat lezen. Ik interview mensen zoals ervaringsdeskundigen en experts over hun bevindingen. Ik vind het leuk om me te buigen over grote onderwerpen en me daarin te verdiepen, kennis te verbreden en deze kennis met u te delen. Ik hoop doormiddel van deze website en de interviews anderen hun kennis te verbreden over maatschappelijke onderwerpen en daarmee wellicht mensen te inspireren.