Hilversumse horecaondernemers denken na over terrassen in de wintermaanden

Hilversumse horecaondernemers denken na over terrassen in de wintermaanden

Foto: Pixabay

Op dit moment werken de Hilversumse horecaondernemers hard aan plannen om tijdens de wintermaanden de terrassen aantrekkelijk te maken. Van de gemeente mogen de terrassen tot het eind van het jaar blijven staan.

Voor Daniël Verweij (46) van Soul Kitchen is het nog even afwachten wat dit voor zijn café betekent. “Het liefst willen wij een dichte tent voor zetten. Zodat ik binnen naar buiten kan verlengen. Of dit daadwerkelijk mogelijk is, ligt aan de gemeente. Als ik dit doe, dan willen mijn buren het ook en dan vindt de gemeente het rommelig, ze willen een nette uitstraling hebben,” aldus Daniël Verweij.

Hoe de terrassen er daadwerkelijk uit gaan zien, is nog de vraag. Onder de horecaondernemers is onderling veel contact over de komende periode. Ze werken aan plannen om ook tijdens de wintermaanden op het terras te zitten. Door middel van tenten en heaters willen ze dit bewerkstelligen. De gemeente Hilversum is nu aan zet om de plannen van de horecaondernemers goed te keuren.

De verwachting is dat het een moeilijke tijd gaat worden. “Normaal gesproken draai ik in de wintermaanden op feestjes. Dan heb ik een DJ of livemuziek. Als je dan ook niet buiten kunt zitten, dan wordt het wel pittig ja,” zegt Daniël Verweij.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *