Hilversum

Selecteer Pagina

De energietoeslag kan weer worden aangevraagd

De energietoeslag kan weer worden aangevraagd

Foto van contant geld, pinpassen en een stekker. Door: Chimène de Jonge

In Hilversum kan vanaf 5 december de energietoeslag weer worden aangevraagd. Dit is een tegemoetkoming die is bedoeld voor ieder huishouden in de gemeente die maandelijks tot maximaal 130% van het wettelijk sociaalminimum als inkomen heeft. De gemeente Hilversum heeft ervoor gekozen een vast bedrag per huishouden toe te kennen, dit bedrag bedraagt 1300 euro.

Voor inwoners die hulp nodig hebben bij het aanvragen van de toeslag zijn er inloopuren, deze zullen bij verschillende buurthuizen gelegen in Hilversum gehouden worden. Tijdens de inloopuren staan er vrijwilligers klaar van Versa Welzijn, een welzijnsorganisatie in het Gooi en Vechtstreek om te helpen bij het invullen waar nodig. Ook liggen er formulieren voor een schriftelijke aanvraag bij de receptie van het Sociaal Plein. Op de website van de gemeente Hilversum kan de aanvraag voor het verkrijgen van energietoeslag via een aanvraagknop digitaal ingediend worden.

Ieder huishouden die vorig jaar al recht had op de energietoeslag en deze ook uitgekeerd heeft gekregen, heeft deze dit jaar automatisch ook weer op zijn of haar rekening mogen ontvangen. Hierdoor heeft drie kwart van de inwoners die recht heeft op de toeslag deze al uitgekeerd gekregen. Dit maakt het veel eenvoudiger voor de inwoners in kwestie om de energietoeslag te ontvangen.

Een aanvullend interview met Arwin Fröberg (25) beleidsadviseur bij de gemeente Hilversum, over wat voor impact de energie toeslag heeft door Nina Bakker luistert u hier:

Over de auteur

Chimène de Jonge

Chimène de Jonge (22) , journalist in opleiding aan de Hogeschool te Utrecht (SVJ). Voordat zij haar keuze voor het vak in de journalistiek maakte heeft ze eerst een aantal jaren rond gereisd om meer van de wereld en andere culturen te zien en te leren. Door de reizen die ze heeft gemaakt is ze nog ruimdenkender geworden en heeft ze connecties over de hele wereld gemaakt die ze ook met plezier onderhoud. Ze is erg avontuurlijk en staat altijd open voor nieuwe uitdagingen, spontane ideeën is Chimène dan ook gek op. Met creatief zijn en nieuwe dingen creëren houdt ze zich erg graag bezig, zo legt ze ook altijd dingen vast. Een camera is altijd in de buurt te vinden, mede om de herinneringen die ze maakt ook een permanent plekje in haar geschiedenis te geven en deze te delen met haar omgeving op de socials. Zo denkt Chimène ook dat social media een groot onderdeel gaat zijn in de toekomst van de journalistiek. Door dingen die ze heeft meegemaakt en heeft gezien, weet ze dat het leven ook een erg serieuze kant heeft. Er zijn teveel mensen die zich ongehoord voelen, die zou ze graag een stem willen geven. Verhalen vertellen is dan ook wat ze het liefst zou willen doen binnen het vak van de journalistiek, dit door middel van het maken van documentaires en programma’s.