Feestcafé Bontt sluit voorgoed zijn deuren

Feestcafé Bontt sluit voorgoed zijn deuren

Foto: Niels Corbeel

Feestcafé Bontt heeft besloten voorgoed zijn deuren te sluiten. Na aanhoudende onenigheid met de gemeente en handhaving heeft café-eigenaar Kevin van Schijndel (36) besloten om per 26 september de handdoek in de ring te gooien. “Het is niet meer te handhaven.”

Van Schijndel neemt met pijn in het hart het besluit om voorgoed dicht te gaan. “Wat moet ik anders, er is niet meer tegenop te vechten”. Na veel tegenslagen en onenigheid met de handhaving is het zover gekomen dat het voor hem niet meer realistisch is om door te gaan. “Ik ben op een punt gekomen dat mijn horecavergunning afgepakt kan worden en is het op deze manier met de constante controles van de boa’s en de boetes niet meer te handhaven. Ik kies eieren voor m’n geld en stop ermee.” Aldus Kevin van Schijndel.

Volgens Van Schijndel is er een onzeker vooruitzicht over hoe lang de crisis nog aan gaat houden. “Als ik zou weten dat er over drie maanden een vaccin is zou ik tijdelijk mijn deuren sluiten, maar niemand weet wanneer dit corona gedoe voorbij is.” Hij zegt ook dat het een opstapeling is van een lange reeks problemen, een breuk met de mede-eigenaar en een aanhoudende ziekte voor de coronatijd bij Van Schijndel. “Ik was net een week uit het ziekenhuis en boem: ‘corona’.”

Ook noemt hij het ‘pestgedrag’ van de handhaving een grote impact op het voortbestaan van Bontt en kan hij dat niet meer blijven aanvechten. Bontt ligt volgens hem als kleine horeca onderneming onder een vergrootglas van de gemeente en wordt zijn café gebruikt als voorbeeld dat er goed wordt gehandhaafd op de coronamaatregelen in Hilversum.

Bontt was onder de vaste gasten erg geliefd en ook zij nemen met verdriet afscheid van hun stamkroeg. “Het is jammer dat het dicht gaat, het was zeker te merken dat de handhaving vaker langs kwam dan bij andere cafés.” Zegt vaste gast Wouter Schouten van de Velden. Afgelopen zaterdag is met een groot deel van de vaste gasten een coronaproof afscheidsfeest gevierd bij Bontt.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *