Rijschool Bosch en Veenstra heeft het ondanks het coronavirus erg druk

Rijschool Bosch en Veenstra heeft het ondanks het coronavirus erg druk

Foto: Rosa Holdinga

Rijschool Bosch en Veenstra heeft op het moment een drukke agenda, dit komt doordat er een achterstand is ontstaan in de rijlessen vanwege het coronavirus. Wat opvalt is dat er meer leerlingen in de dertig zijn ingeschreven. “Dit komt waarschijnlijk omdat veel mensen het nu minder prettig vinden om met het openbaar vervoer te reizen”, vertelt Michael Sonderman Bosch Veenstra (51) eigenaar van rijschool Bosch Veenstra.

Ondanks dat veel nieuwe inschrijvingen zijn, zijn er ook heel wat leerlingen op non-actief gesteld. Dit komt omdat sommige het te risicovol vinden om in de coronatijd te lessen. Niet alleen door corona staan leerlingen op non-actief. De wachtrijen voor het theorie-examen enorm en sommige leerlingen hebben al genoeg rijvaardigheid om af te rijden maar moeten nog wachten op een theorie toets. Daarnaast zijn er meer spontane afzeggingen omdat een leerling, of iemand in zijn of haar omgeving een coronatest moet doen.

 Michael blijft zo positief mogelijk, ondanks dat de rijschool twee maanden dicht gezeten heeft. “Tuurlijk is het niet leuk, je mist toch vijftien procent van de jaarlijkse omzet, maar het valt me nog mee. We mochten ook weer open op 16 mei, een stuk eerder dan we hadden verwacht. Wij dachten dat we pas in juni weer konden beginnen met de lessen. De wachttijden om af te rijden de vallen mee, ik heb het drukker meegemaakt in tijden voor corona.”

De coronamaatregen worden zo goed mogelijk nageleefd. Maar omdat de meeste maatregelen geen verplichtingen maar dringend advies zijn, komt het nog wel eens voor dat leerlingen geen mondkapje op willen omdat ze niet helemaal in het virus geloven.  Zo verschilt het nog wel eens per leerling welke maatregelen genomen worden. 

De grootste leeftijdsgroep van de leerlingen is tussen de 17 en 20, dat is de groep die op het moment het meeste is besmet. “We kunnen het ze niet kwalijk nemen. Ja, ze gaan lakser met de maatregelen om, maar ik ben ook jong geweest en toen kon alles. Ik begrijp de jongeren ook wel”, aldus Sonderman Bosch Veenstra.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *