Voedselbank Gooi en Omstreken kampt met tekorten aan producten

Voedselbank Gooi en Omstreken kampt met tekorten aan producten

De voedselbank uitgiftepunt Hilversum zal een zware periode tegemoet gaan. Door de toename van nieuwe cliënten kan de voedselbank al gauw een tekort hebben aan producten. Dit heeft onder andere te maken met de nieuwe coronamaatregelen.

Door de nieuwe coronamaatregelen verliezen veel mensen hun baan, soms zijn de compensaties van de overheid niet genoeg en zullen zij zich tijdelijk aan moeten sluiten bij de voedselbank. ‘’Voor sommige mensen is het een overbrugging, zij krijgen van de overheid nog geen uitkering of vinden op korte termijn nog geen baan. Dan kunnen deze mensen zich aansluiten bij de voedselbank. Meestal blijven deze mensen niet heel lang,’’ zegt Henske Jakobs, coördinator voedselbank Gooi en Omstreken in Hilversum.

Supermarkten proberen voedselverspilling tegen te gaan. ‘’Het afprijzen van de producten doen wij vanuit een commercieel belang,’’ zegt Jeroen Hengst, Bedrijfsleider Hoogvliet.

Aan het einde van de dag worden bepaalde producten gestickerd met een 35% kortingscode. Daardoor blijft er minder over voor de voedselbanken.

‘’Doordat de winkelacties, kerkacties en scholen acties niet door kunnen gaan hebben wij te weinig aan houdbare producten. Verse producten krijgen wij wel genoeg maar kunnen wij niet altijd gebruiken omdat het de datum van vandaag/morgen erop staat. Dat mag niet worden meegegeven,’’ zegt Ellen Ezendam magazijncoördinator voedselbank Gooi en Omstreken.

‘’We zien dat er steeds meer cliënten bijkomen. Ook al zou de aanvoer op peil blijven, dan krijgen wij het alsnog heel krap,’’ aldus Ezendam. Het is dus van belang dat mensen blijven doneren aan de voedselbank. Voedsel kan worden afgegeven bij de doneerlokketen bij de voedselbank en er kan worden gedoneerd via de rekening.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *