Tweede teststraat in het Gooi geopend

Tweede teststraat in het Gooi geopend

Foto: Luc Boelen

Hilversummers kunnen zich vanaf nu ook in Huizen laten testen. Daar is de tweede coronateststraat van de GGD Gooi en Vechtstreek geopend. Deze teststraat staat op het parkeerterrein van zwembad Sijsjesberg aan de Ericaweg. Met het openen van deze teststraat vergroot de veiligheidsregio de testcapaciteit, nu het aantal testaanvragen oploopt.

Marian Walstra, woordvoerder van de GGD Gooi en Vechtstreek, vertelt dat er op dit moment drie van de vijf testlijnen open zijn voor auto’s, fietsers en voetgangers. “De openstellingen van die lijnen hangt af van het aantal testaanvragen en hoe het landelijk wordt verdeeld. Momenteel kunnen we het aantal aanvragen met drie lijnen volstaan.” Wanneer de GGD ziet dat het aantal aanvragen stijgt dan kunnen ze er in Bussum en Huizen nog een testlijn bijzetten. Walstra denkt dat er iets meer dan 1100 coronatests per dag kunnen worden afgenomen in de regio.

Ook zegt Walstra dat je al snel aan de beurt kan zijn voor een test. “Op dit ogenblik zou het kunnen zijn dat als je vandaag belt, je morgen getest kunt worden.” Mensen die telefonisch een afspraak maken, kunnen hun voorkeur nu ook opgeven voor de teststraat in Huizen. “Als je op de website een afspraak maakt, genereert de website op postcode de eerstvolgende mogelijkheid. Je kunt dan niet aangeven dat je bijvoorbeeld in Huizen zou willen. Dat kan alleen als je een medewerker van de GGD aan de lijn hebt.”

Vlak voor de opening van de teststraat heeft Walstra met een aantal omwonenden gesproken. Volgens haar snappen ze wel dat er getest moet worden, echter willen ze wel eerst zien wat voor overlast het verkeer veroorzaakt. Walstra zegt dat de buurt niet ontoegankelijk zal zijn, want er worden verkeersregelaars ingezet. De teststraat blijft in ieder geval een half jaar open. “Maar de straat kan ook langer of korter blijven staan. Het ligt er helemaal aan hoe het virus zich ontwikkelt.”

Over de auteur

1 reactie

  1. Avatar

    Luc weer een goed stukje.Hoop dat ik het niet nodig heb.Toch handig zo dichtbij!!!

    Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *