Oh, kom maar eens kijken…

Oh, kom maar eens kijken…

Foto: Wikimedia Commons

De goedheiligman logeert vanaf 16 november weer in het Museum Hilversum. Het museum heeft één van de ruimtes omgetoverd tot een slaapkamer voor de Sint. Door de vele activiteiten binnen en buiten het museum kunnen de kinderen, ouders en grootouders alsnog genieten van het Sinterklaasfeest.

Nadat alle landelijke Sinterklaas intochten zijn afgelast door het coronavirus, zijn er toch alternatieven bedacht om de kinderen te laten genieten van het Sinterklaasfeest binnen de gemeente Hilversum. Zo gaat het bekijken van de slaapkamer van de Sint, net zoals voorgaande jaren, nog steeds door. De slaapkamer van Sinterklaas bevindt zich op de begane grond waar de kinderen vol bewondering zijn knusse slaapkamer kunnen bezoeken. Ook staat er een grote, speciale brievenbus bij de slaapkamer van de goedheiligman waar de kinderen hun verlanglijstje, knutselwerkjes en tekeningen in kunnen doen.

Familie van der Heijden staat zoals elk jaar weer te popelen om de slaapkamer van de Sint te bewonderen. “Wij komen ieder jaar de slaapkamer van Sinterklaas bezoeken, mijn kinderen (vijf en drie jaar oud) genieten volop van de Sint en zijn pieten. Ze blijven de hele dag glunderen totdat ik zeg dat ze naar bed moeten’’, aldus vader Bas van der Heijden. Van ouders, grootouders en schoolbegeleiders wordt wel verwacht dat zij zich aan de geldende maatregelen houden binnen het museum. Het museum verwacht dan ook dat men elkaar de ruimte gunt bij het raam en dat de bezoekers niet allemaal tegelijkertijd bij het raam gaan staan. De bezoekers moeten onderling de 1,5 meter regeling toe kunnen passen.

Niet alleen in het Museum Hilversum zullen activiteiten plaatsvinden rondom het kinderfeest, ook zijn er in de VUE-bioscoop en het Filmtheater Hilversum sinterklaasfilms te zien. Als kers op de taart zal de Sint ook nog de kinderen verrassen met een bezoek aan de bioscoopzalen op 21 november.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *