Versa Jongerenwerk deelt speldjes uit aan mantelzorgers via podcast

Versa Jongerenwerk deelt speldjes uit aan mantelzorgers via podcast

Aan het einde van de podcast De Mix Stream die op 10 november heeft plaatsgevonden, konden alle YouTube kijkers hun gegevens doorgeven om een mantelzorgspeldje te ontvangen. De jongerenwerkers Ria de Jong (59), Steven Fer (47) en Hassan Oum’hamed (45) spraken met elkaar over eenzaamheid en mantelzorg.

Tijdens de livestream waren de 4,4 miljoen mantelzorgers in Nederland het onderwerp van de avond. Ria de Jong legt de betekenis van de speldjes uit. “We hebben gekozen voor een viooltje. Een symbool voor nederigheid, bescheidenheid, duurzaamheid, trouw en liefde. Vandaar de rode kleur.” Kijkers werden uitgenodigd om deze speldjes door te geven aan mantelzorgers of op te eisen voor zichzelf. “Ik hoop dat dit als een olievlek door heel Nederland verspreidt.”, aldus Ria.

Steven Fer nodigde kijkers uit om mee te doen aan toekomstige podcasts zodat jongeren ook in een uitzending konden meepraten. “Deze podcast is niet alleen voor tieners maar is ook bedoeld om door tieners te worden georganiseerd en geleid. Wij zitten hier uiteindelijk voor onze doelgroep.” Versa richt zich op jongeren tussen 12 en 21 jaar oud die willen meepraten over de onderwerpen die De Mix Stream behandelt in hun podcasts.

Ieder jaar is 10 november de dag van de mantelzorger. Door heel Nederland zorgen mensen voor elkaar en zeker in deze tijd zoeken mensen graag steun. “Als je jongeren individueel spreekt, merk je dat ze toch graag aandacht zouden willen. Bij vrienden delen ze dat vaak niet”, geeft Hassan aan. “Wij willen hen de gelegenheid geven zich wel uit te spreken en niet van eenzaamheid af te komen maar er beter mee te leren omgaan”, sluit hij af. Versa Jongerenwerk is heel dankbaar voor alle mantelzorgers, jong en oud.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *