Sinterklaas en Pieterbaas geven handjes bij VUE

Sinterklaas en Pieterbaas geven handjes bij VUE

Sinterklaas en Piet tonen de tekening van een jonge bezoeker aan de zaal

De Grote Sinterklaasfilm trapt af met een bijzondere verrassing voor jonge bezoekers. De kinderen krijgen snoepgoed in hun kleine handjes, complimenten van Piet over hun Sint en Pieten kostuums en na afloop mogen zij persoonlijk nog een vraag stellen aan de Goedheiligman zelf. Afgelopen zaterdag hadden Sinterklaas en Piet een gezellige middag in zaal 7 van bioscoop VUE.

De bioscoop draait uptempo Sinterklaasliedjes, op de grond vormen gele pijlen een wandelpad voor bioscoopgangers en de medewerkers dragen maskers en houden afstand. Kinderen hebben zich in Sinterklaas en Pieten kostuums gehuld en hun ouders komen met mondkapjes op. Eenmaal op de bovenste verdieping worden de jasjes uitgetrokken. En de rij vormt zich met enthousiaste, gekleurde hulp Sinten en hulp Pietjes.

Ouders hebben het druk met de groepjes bij elkaar houden, evenals mijters en petten met veren oprapen. Zodra de deuren worden geopend stroomt de rij de zaal in. Stoelen worden gevuld, met twee stoelen tussen ieder huishouden, tot iedereen een prettige zitplaats toegewezen heeft gekregen.

“Ik heb honger, mama. Zullen we chipjes eten?” Bezoekers mogen in coronatijd drie snacks naar keuze meebrengen, omdat popcorn en andere versnaperingen niet verkrijgbaar zijn. Krakende zakjes worden uit de rugzak gehaald en opengemaakt op het moment dat bewegend beeld op het scherm te zien is. De lichten blijven nog een kwartier aan tot de voorfilmpjes zich afspelen. Ineens stopt het beeld en de zaal schrikt hoorbaar. Een diepe stem klinkt uit de grote speaker in de hoek naast het grote scherm en Sint en Piet kommen binnen.

Kinderen juichen en springen op van hun stoel. Sint wandelt met zijn staf en stokje met plastic scherm naar de voorste rij en neemt plaats. Sint doet alsof hij niet weet dat de zaal vol zit met enthousiaste kinderen, dus Piet wijst hem erop dat hij zich even moet omdraaien. Hij raakt zelf ook enthousiast bij het zien van de kinderen en bedankt dat de mensen voor zijn film gekomen zijn. Zwarte piet stelt aan Sinterklaas voor om toch even een praatje met de kinderen te maken, want de kinderen zijn speciaal voor hem gekomen. Hij loopt de trap op en geeft handjes aan zijn Hulp Sint en -Pieten. “Dag broeder!” zegt hij tegen het meisje met de chipjes. “We zijn allemaal gelijk, hé?” doelend op dat het woord “broeder” niet van geslacht hoeft af te hangen.

Piet gaat ondertussen rond met een kom gevuld met snoepgoed, de volwassenen overslaand, en complimenteert de verklede kinderen op hun kostuums. Sint wandelt puffend de trap af met een tekening die hij van een jongetje op de achterste rij heeft gekregen. Trots geeft Sinterklaas zijn tekening van een blauwe Amerigo aan Piet, zodat zij deze omhoog kan houden voor hem. Sinterklaas bedankt en beantwoordt nog een aantal vragen. Op de vraag “Wie logeert in de logeerkamer?” antwoordt hij dat het een verrassing is. Of Sint veel cadeaus heeft, antwoordt hij: “Het is geen Sinterklaasfeest zonder cadeautjes! Daar zorg ik wel voor.”

“Ik doe dit voor het plezier van de kinderen. In zo’n gekke tijd is het fijn om bij te kunnen dragen aan plezier”, geeft de Sint aan. Sinterklaas en Piet verlaten de zaal onder het gezang van bezoekers die luidkeels “Dag Sinterklaasje, dahaag, dahaag, dahaag!” zingen. Dag, Sinterklaas!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *