Winkels in Hilversum bereiden zich voor op Black Friday

Winkels in Hilversum bereiden zich voor op Black Friday

Foto: Creative Commons

Black Friday staat weer voor de deur, maar dit jaar loopt het anders dan voorgaande jaren. Vanwege het coronavirus willen onder andere de winkels The Sting en BCC de drukte van consumenten voorkomen. Daarom bereiden de winkels zich goed voor op Black Friday.

Zo verwacht elektronicawinkel BCC dat hun consumenten meer online zullen gaan shoppen tijdens Black Friday. “Wij zien al dat er meer online bij ons gekocht wordt, dus wij verwachten dat dit met Black Friday ook het geval zal zijn”, aldus assistent-manager Marijke de Haas van locatie BCC Hilversum. Verder ziet de elektronicawinkel dat er dit jaar al meer wordt gekocht dan vorig jaar. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat consumenten nu veel geld besparen op vakanties en horeca-uitgaven en op die manier meer geld kunnen uitgeven aan Black Friday deals. “Wij verwachten meer drukte dan standaard, maar door de acties eerder te laten beginnen hopen we de drukte te kunnen spreiden. Tevens is er een deurbeleid als het heel druk wordt”, vertelt De Haas.

Niet alleen elektronicawinkel BCC bereidt zich voor op Black Friday, maar ook kledingwinkel The Sting. De consumenten kopen vooral veel kleding tijdens Black Friday. “Wij zijn op de dag van Black Friday twee uur langer open om de drukte te spreiden”, vertelt Sting- medewerker Bo Vermeteren. Kledingwinkel The Sting heeft meer focus op haar website gelegd dan normaal. Zo gelden dezelfde acties in de winkel ook online op haar website. Op deze manier worden hun klanten gestimuleerd om ook online hun Black Friday deals te halen. “Ik verwacht dat zowel in de winkel als online het druk gaat worden met Black Friday”, aldus Vermeteren.

Hans de Vries (48) komt regelmatig in het winkelcentrum van Hilversum, maar door het coronavirus en met Black Friday op komst, shopt De Vries liever online. “Het advies is om drukte te vermijden. In zulke gevallen probeer ik daar zeker rekening mee te houden. Daarom ga ik met Black Friday niet meer het drukke centrum van Hilversum in, maar duik ik achter mijn laptop om daar mijn Black Friday deals te scoren”, vertelt De Vries.

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *