Hilversum in 1 dag zwerfafval vrij!

Hilversum in 1 dag zwerfafval vrij!

De organisatie In1dagschoon is een organisatie die afgelopen donderdag in samenwerking met meerdere bassischolen en vrijwilligers, Hilversum zwerfafval vrij heeft gemaakt. De groepen zes, zeven en acht van de Wilhelmina School hielpen ook een handje mee.

De Wilhelmina School deed mee omdat zij wilden bijdragen aan het schoner maken van de aarde en hun leerlingen zo iets wilden leren over het opruimen van zwerfafval. Door middel van de Rubbiz app (een app om zwerfafval te melden) en attributen die ze kregen van de organisatie, maakten zij hun toegewezen wijk schoon.

Juf Tamara van groep zes hielp donderdag ook mee. Groep zes verzamelde rond negen uur op het schoolplein en ging op weg naar hun wijk om een paar uurtjes het gebied zwerfaval vrij te maken. Wat juf Tamara en de school hun leerlingen wilde leren, was vooral dat veel dingen die in de natuur liggen, niet zo snel vanuit zichzelf verdwijnen. En dat we als mensen zelf moeten opruimen en dus ook “zelf verantwoordelijk zijn voor een schone aarde” aldus Tamara. “Dat begint al heel klein, in je eigen stad, in je eigen dorp of zelfs in je eigen wijk”.

Ook denkt juf Tamara dat de kinderen zich nu, door het evenement, meer bewust zullen zijn van het zwerfafval. “Juist omdat ze weten hoe lang het duurt voordat bepaalde producten verteren, en lang in de natuur blijven liggen”. De kinderen zijn er de afgelopen weken bewust mee bezig geweest, en ze hebben gezien hoeveel er eigenlijk ligt in hun buurt. Maar juf Tamara vindt wel “dat je het nu warm moet houden, en het moet blijven herhalen”.

Of de kinderen in de toekomst zelf ook meer zwerfafval opruimen? Dat hoopt juf Tamara heel erg. Daarvoor moeten we wel onze houding en ons gedrag veranderen, ook al kost dat ontzettend veel tijd, aldus Tamara. “De actie is een mooi startpunt, vanuit daar kunnen we verder bouwen”.

Onze verslaggeefster Jazz Majoor sprak met organisator Kor van der Bij over het evenement Hilversum in 1 dag Schoon. Ze vroeg hem onder andere hoe haalbaar het is om Hilversum in 1 dag schoon te maken.

Over de auteur

Jasmijn Brasser

Hoi! Ik ben Jasmijn, ook wel een vrolijke mafkees, fashion freak, hondenliefhebber, razende reporter én gek op reizen! Heeft u een leuk of interessant nieuwtje over Hilversum? Laat het mij vooral weten! jasmijn.brasser@student.hu.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.