Hilversum

Selecteer Pagina

Voedselbank moet verhuizen en bracht sociale zorgen met zich mee 

Voedselbank moet verhuizen en bracht sociale zorgen met zich mee 

Per 1 oktober gaat de voedselbank in Hilversum verhuizen en waren zij opzoek naar een nieuwe locatie

 De voedselbank is een mooie particuliere instelling die mensen helpt in samenwerking met de gemeente, voornamelijk doormiddel van consumptiemiddelen maar ook heeft de voedselbank een grote sociale invloed. Elke donderdag tussen 10:00 en 12:00 s’ochtends komen er 63 mensen naar de voedselbank, maar om 9:30 staan er al mensen voor de deur of aan de picknicktafels gezellig met elkaar te kletsen. Henske Jacobs, coördinator van de voedselbank in Hilversum, verteld: “mensen ontmoeten elkaar, zijn er eerder dan dat wij er zijn en kletsen gezellig met elkaar en ook hebben ze een whatsapp groepje”, ze spreken elkaar dus ook buiten de voedselbank. De vrijwilligers maken met iedereen een gezellig praatje en nemen soms zelf ook persoonlijke dingen voor hen mee. De voedselbank geeft op deze manier niet alleen economische steun maat ook veel mentale steun, wat mensen helpt hun leven weer op te kunnen pakken. 

De angst dat er geen nieuwe locatie zou vrijkomen had dus een grote sociale zorg voor vele mensen. Gelukkig zijn ze nu al druk bezig met de verhuizing naar de nieuwe locatie op het Gooiers Erf.  

 

Over de auteur

Hanne Messchendorp

Mijn naam is Hanne Messchendorp (2001), woonachtig in Amsterdam. Ik ben eerstejaars student aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Hiervoor heb ik mijn propedeuse International Business aan de Hogeschool Utrecht behaald. Mijn interesses liggen in politiek, economie en de sociale omgeving in Nederland. Ik lees regelmatig de krant en heb een abbonnement op Het Parool en de Volkskrant.