Hilversum

Selecteer Pagina

Gooische Bierbrouwerij in Hilversum bied rondleiding aan.

Gooische Bierbrouwerij in Hilversum bied rondleiding aan.

 

De Gooische Bierbrouwerij in Hilversum bood afgelopen zondag een leuke en interessante ervaring aan voor bezoekers. Bij Foodhall MOUT in Hilversum konden mensen niet alleen zien hoe de bieren worden gemaakt, maar ook genieten van een gezellige proeverij. Terwijl veel mensen al wisten welke bieren de Gooische Bierbrouwerij in petto heeft, wisten sommige hier nog niks vanaf en wachtten ze in volle spanning af tot de rondleiding begon. 

 

Bij aankomst in de brouwerij voelde je meteen de warme sfeer. Je ruikt de mout en hop die de brouwerij zo bijzonder maken. Tijdens de rondleiding vertelt brouwmeester Gijs Troost alles over het brouwproces. De bezoekers kregen uitleg over de verschillende ingrediënten die worden gebruikt bij het brouwen van bier en werden rondgeleid en meegenomen in de stappen van dien. Gijs legt bijvoorbeeld ook uit waarom de brouwerij kiest voor lokale producten en hoe dit de smaak van het bier beïnvloedt. Gijs deelt met plezier het verhaal van de Gooische Bierbrouwerij. Het idee om de brouwerij te starten kwam in 2010 op een bergtop in Frankrijk. Daarna zochten ze zes jaar naar de juiste plek in het Gooi, totdat ze uiteindelijk hun thuis vonden bij MOUT in Hilversum. 

Na de rondleiding ws het tijd voor de proeverij. Bezoekers kunnen verschillende bieren proberen die ze zojuist hebben leren kennen. In een gezellige ruimte kunnen ze samen met het team van de Gooische Bierbrouwerij ontdekken welke bieren het beste bij hun smaak passen. Dit alles viel te combineren met een hapje eten bij foodhall MOUT en dit was dan ook wat vele mensen deden, gecombineerd met een lekker stukje vlees of een portie bitterballen werden de ene na de andere biertjes genuttigd. Waar sommige kozen voor de gooische bubbel, kozen anderen toch voor de gooisch wit. Het was al bij al een geslaagde avond.

 

Over de auteur

Jesse Weehuizen

Ik ben Jesse Weehuizen en ik kom uit Eemnes. Ik ben nu eerstejaars student aan de School van Journalistiek. Ik heb na het afronden van mijn Havo in 2024 voor Journalistiek gekozen omdat ik sportjournalist wil worden. Toch ben ik er tijdens het verdiepen in de opleiding erachter gekomen dat ik Journalistiek in het algemeen erg leuk vind. Ik woon vlakbij onze hyperlocal Hilversum en hoop dat ik met mijn kennis over het dorp mooie verslagen kan maken.