Hilversum

Selecteer Pagina

Veel mentale schade bij ouderen door nepagenten

Veel mentale schade bij ouderen door nepagenten

Straat in Hilversum waar veel ouderen wonen.

Het is tegenwoordig een landelijk probleem, criminelen die zich voordoen als agenten en slachtoffers (die met name op leeftijd zijn) oplichten. Ook in Hilversum is er een aanzienlijke stijging in cijfers te zien. Met een simpele babbeltruc weten de nepagenten geld af te troggelen bij de onschuldige ouderen. Sommige criminelen nemen het nog een stapje verder en komen zelfs aan met doodsbedreigingen.

‘’Traumatisch en onacceptabel!” aldus mevrouw van Dam (71). Zij woont in een buurt met veel vriendinnen die al slachtoffer zijn geweest van de criminaliteit. Ze hoort veel verhalen over wat het precies met haar buurtgenoten heeft gedaan. Zo durven een aantal van haar vriendinnen niet meer zelf de deur open te doen of hebben moeite met slapen. Gelukkig wordt er voor de slachtoffers mentale hulp aangeboden, maar voor een aantal van haar vriendinnen was het toen al te laat.

De politie neemt deze vorm van criminaliteit erg serieus. Zo gaan er veel agenten zoals wijkagent Rolf van Broekhuisen langs verzorgingstehuizen om voorlichting te geven over hoe je nepagenten van echte kan onderscheiden. Ook online worden er veel tips gegeven. Zo deelt de wijkagent tientallen tips op zijn sociale media over hoe je moet reageren als er een oplichter voor de deur staat en hoe ze te herkennen zijn.

Nieuwsgierig? Klik dan hier om Rolf’s Instagram te bekijken.

Voor meer informatie zie hieronder een interview van Jasmijn Wiegmans.

Over de auteur

Stijn Paulussen

Mijn naam is Stijn Paulussen (2005). Mijn keuze is naar deze studie gegaan, omdat ik erg geïnteresseerd ben in hoe mensen denken en doen. Daarnaast vind ik het leuk om midden in de actie te staan en nieuwe mensen te ontmoeten. In mijn vrije tijd speel/kijk ik tennis en spreek ik vaak met vrienden af. Bij vragen of andere dingen kan je altijd contact met me opnemen via: paulussenstijn@gmail.com