Hilversum

Selecteer Pagina

Kleurrijke olifanten overspoelen Hilversum

Kleurrijke olifanten overspoelen Hilversum

Vanaf 4 september tot 4 oktober staat er verspreid door Hilversum een expositie van allerlei gekleurde olifanten. Deze beelden staan er met een belangrijke boodschap.

Het begon allemaal met babyolifant Mosha die op een landmijn stapte en daarbij haar poot verloor. Ze werd de eerste olifant ter wereld met een prothese, en haar verhaal inspireerde zo de oprichters.

Tijdens deze week wordt er veel aandacht gevraagd voor de Aziatische olifant, deze dieren worden bedreigd door stroperij, jacht en verlies van leefbaarheid. De organisatie haalt geld binnen door verschillende workshops te geven waarbij je onder andere olifanten kan beschilderen, maar er zijn ook souvenirs te koop die gerelateerd zijn aan de parade. Grote ambassadeurs zorgen ook voor steun aan de organisatie. Dit zijn bedrijven als Ferrari, Tommy Hilfiger en Air France, maar ook mensen als Katy Perry  en Phil Collins laten hiermee zien hoeveel ze om de olifant geven.

‘’Wij hopen de mensen met de expositie een beter beeld te geven over de situatie van de olifant en hoe deze vrijwel per direct verbeterd moet worden’’ aldus de organisatie Elephant parade Hilversum.

Bron : Isabelle Hooijmaijers, organisatie Elephant parade

  • Sanne Heuberg School voor Journalistiek

 

Over de auteur