Hilversum

Selecteer Pagina

Voorgenomen bezuinigingen treffen ook de GGD

Voorgenomen bezuinigingen treffen ook de GGD

Bron: RIVM

In heel Nederland maar vooral in regio gooi en vechtstreek loopt de GGD tegen problemen wat betreft de pandemische paraatheid  

 

Al voor Prinsjesdag wisten we dat er in de zorgsector wat bezuinigt zou worden, maar nu is het ook echt duidelijk geworden: een verspreidde 300 miljoen om precies te zijn. Maar wat voor een invloed heeft dit nu voor Hilversum en omliggende gebieden? 

Sinds de coronapandemie is er geïnvesteerd in het opleiden van mensen, het aannemen van meer specialisten infectieziekte artsen, verpleegkundigen en niet-medisch geschoolden, maar bijvoorbeeld ook is er voorbereid om een nieuw ICT-systeem te implementeren. 

GGD Woordvoerder Esther koeckhoven: “GGD Gooi en Vechtstreek is de kleinste GGD van Nederland, noodgedwongen zit samenwerken dan ook in onze genen.” Volgens de GGD is er geïnvesteerd in het versterken van regio-overstijgende coördinatie waardoor het contact tussen de GGD’en sneller verloopt, er sneller geschakeld en opgeschaald indien nodig, kan worden. De aangekondigde bezuinigingen zullen deze onderlinge samenwerkingsverbanden laten verwateren doordat de mensen er niet zijn om verbinding te leggen die nodig is om efficiënt, gestructureerd en consistent onderling te communiceren maar ook naar inwoners toe; Zodat een kleine regio als Gooi en Vechtstreek hierin mee kan gaan. 

 

Over de auteur

Jurre Posthuma de Boer

Jurre Posthuma de Boer (‘05) Geboren en getogen in Den Haag, van mezelf al nieuwsgierig in (bijna) alles. Sinds jong al in de encyclopedieën gedoken dus een beetje een nerd en eigenwijs. Ik zoek altijd naar andere invalshoeken, mensen aan het praten krijgen is ook echt mijn ding.