Hilversum

Selecteer Pagina

Kindertekeningen gemaakt door Beatrix worden geveild

Kindertekeningen gemaakt door Beatrix worden geveild

De tekeningen van prinses Beatrix in het veilinghuis Van Spengen.

Er worden twee tekeningen van prinses Beatrix geveild in het veilinghuis in Hilversum. In het veilinghuis Van Spengen aan de koninginneweg worden de kindertekeningen van 26 tot en met 29 september tentoongesteld. De veiling is online al geopend, op maandag kunnen de laatste biedingen geplaatst worden.

Aan een zwarte wand in het veilinghuis Van Spengen in Hilversum hangen twee kindertekeningen. In een oogopslag niet heel bijzonder. Op de ene zijn zeven honden te zien en op de ander zeven, dansende ballerina’s. Als je goed kijkt kan je het monogram zien, TVO. Dat staat voor Trix van Oranje. Onze voormalig koningin, nu beter bekent als prinses Beatrix.

‘De tekeningen zijn gevonden door een nicht van de kamenierster van het koningshuis en bij ons gebracht.’ Vertelt veilingmeester Patrick van Huisstede. Hij verwacht dat de tekeningen veel geld gaan opleveren, omdat ze al eerder tekeningen van Beatrix hebben geveild en dat tussen de 3000 en 11000 euro opleverde.

Tot en met zondag zijn er nog kijkdagen om deze tekeningen te bewonderen. Maandag kan online het laatste bod nog worden geplaatst.

Wilt u meer weten over de mening van mensen over de tekeningen? Luister dan het onderstaande audio-fragment gemaakt door Dali de Langen.

Over de auteur

Steven Boekema

Steven Boekema (2005) is een politiek geïnteresseerd dier, die al ervaring heeft in schrijven in de journalistiek. Hij maakt graag producties over politiek, geschiedenis en kunst in meerdere vormen. Boekema studeert aan de School voor Journalistiek in Utrecht en woont in Groningen. Hij is trots op zijn provincie en wil meer aandacht voor zijn provincie.