Hilversum

Selecteer Pagina

Dutch Media Week 2024 staat voor innovatie en talentontwikkeling

Dutch Media Week 2024 staat voor innovatie en talentontwikkeling

HILVERSUM – Deze week is het Dutch Media Week bij Beeld & Geluid in Hilversum. Voorheen stond dit altijd in het teken van het vieren van de media. Dit jaar is het anders aangepakt met het nieuwe thema: ‘Level Up!’, waarbij de voortdurende vernieuwing binnen de media centraal staat.  

 ‘Het doel van Dutch Media Week is het zorgen dat er een plek is waar de laatste ontwikkelingen in de mediawereld, maar ook in de samenleving, gedeeld worden,’ vertelt John Leek, Manager Creatieve Industrie en Media bij Beeld & Geluid en programmeur van het festival.
De ontwikkelingen waar we het over hebben zijn bijvoorbeeld technologische ontwikkelingen, zoals kunstmatige intelligentie (AI), dit heeft veel invloed op de media. Zo beïnvloedt AI bijvoorbeeld de betrouwbaarheid en echtheid, iedereen kan bij wijze van een film maken.
Het festival is dus een plek om kennis met elkaar te delen, gericht op de toekomst. De Dutch Media Week krijgt dus een functie.‘Daarmee ontstaat er een betere basis voor samenwerking en innovatie, innovatie is een heel belangrijk doel,’ legt Leek uit.

Voorheen werd tijdens deze week de media gevierd. Dit is een transitiejaar, waarin er naast de nieuwe focus op innovatie en (talent)ontwikkeling, gewerkt wordt aan een nieuw perspectief waarin de programmering door het jaar heen ook evenementen gaat organiseren. ‘Vergelijk het een beetje met de Dutch Design Week,’ licht Leek toe.
Het festival heeft een programma met onder andere businessdays, een podcastdag en een gamingdag en tot slot zondag een Xperienceday waarin het gehele Media Park haar deuren opent en toegankelijk is voor het grote publiek.

De week werd succesvol afgetrapt door Reinout Oerlemans, een succesvolle tv-producent en oprichter van Eyeworks, ingevlogen vanuit Los Angeles. Hij sprak voor een volle zaal over de impact van AI op de film- en tv-industrie.

Over de auteur

Tinke van Witteveen

Tinke van Witteveen (2005) een eerstejaars student aan de school van journalistiek, is geïnteresseerd is het verhaal van mensen. Zo heeft ze voor haar eindwerkstuk aan de vrije school (Zeist) haar opa en oma geïnterviewd over hun levensverhaal. Als beginnend journalist is zij nog opzoek naar wat haar interessegebied is binnen de journalistiek. Zomers spendeert Tinke haar tijd op Theaterfestival de Parade, het enige rondreizende festival in Europa. Hier komen veel mensen met allemaal hun eigen verhaal. Een goede plek om mensen te leren kennen en verhalen van mensen te ontdekken. Nu zal ze haar eigen verhaal gaan schrijven, beginnend aan een nieuw avontuur, aan de school van journalistiek.