Hilversum

Selecteer Pagina

Young Hilversummers: Organisatie voor jongeren actief

Young Hilversummers:  Organisatie voor jongeren actief

(Waar het toekomstige “Young Hilversum vertelt Erfgoedverhalen in Hilversum” plaatsvindt. VUE Bioscoop in Hilversum. Foto: Minah Eltohamy)

De organisatie Young Hilversum is weer actief. Op zeven oktober vertelt Young Hilversum over de historie en cultuur van Hilversum. Dit is het eerste evenement sinds de zomer: “Young Hilversum vertelt Erfgoedverhalen in Hilversum.”

Om acht uur ‘s avonds vindt het evenement plaats bij de VUE Hilversum bioscoop. In samenwerking met het Radio Filharmonisch Orkest, Tim Kliphuis en de Gemeente Hilversum betrekt Young Hilversummers jongeren bij de Hilversumse erfgoedverhalen door middel van muziek en interactieve elementen.

De organisatie, opgericht door Youssef Douzi, richt zich op de betrokkenheid van jongeren bij sociale kwesties. Met thema’s zoals erfgoed bouwt de organisatie niet alleen bewustzijn voor de maatschappelijke kwesties op, maar ook sociale cohesie onder jongeren in Hilversum. Deze sterke sociale cohesie zorgt voor verbinding tussen jongeren en helpt hen om zich minder geïsoleerd te voelen

Daarom zet Young Hilversummers zich voortdurend in tegen eenzaamheid onder jongeren door middel van dit soort evenementen. Eerder organiseerden ze het evenement Pizza en Politiek, waar jongeren samenkomen om met politici te praten over actuele problemen in de maatschappij, met pizza als verbindend element. 

Lukyan, een actief lid van Young Hilversummers, ziet in dit soort activiteiten een groot belang in: “Het is heel makkelijk voor jongeren om zich te isoleren in de samenleving van nu,” vindt Lukyan. “De evenementen die Young Hilversummers plant als tegenmiddel, zijn daar heel waardevol voor.”

 

Over de auteur

Minah Eltohamy

Ik ben Minah Eltohamy, ik studeer aan de Hogeschool van Utrecht aan journalistiek. Mijn interresses liggen in artikelen over film, literatuur- en misdaadjournalistiek. Meestal plaatst ik recensies op boek- en film websites, maar nu ben ik opzoek naar verhalen rond Hilversum. Met Hilversum wil ik me inzetten voor nieuws dat minder belicht is. Heb je iets dat je kwijt wilt over Hilversum, en wil je daar een gezellig praatje van maken? Mail dan naar minah.eltohamy@student.hu.nl