Hilversum

Selecteer Pagina

Hilversummers in de ban van de week tegen eenzaamheid

Hilversummers in de ban van de week tegen eenzaamheid

Buurtetentje in verzorgingstehuis 'Hilverzorg'

Afgelopen week stond Hilversum in het teken van de week tegen eenzaamheid. In deze week worden er veel activiteiten gegeven om eenzaamheid tegen te gaan, maar ook in het daglicht te zetten.

Tijdens de week tegen eenzaamheid probeert de gemeente Hilversum eenzaamheid in de stad te verkleinen. Uit onderzoek van de gemeente blijkt namelijk dat het een groot probleem is in de regio. Ruim 49,4 procent van de volwassen Hilversummers voelt zich wel eens eenzaam. Om dit tegen te gaan heeft de gemeente dus verschillende activiteiten georganiseerd om extra aandacht te geven aan eenzaamheid.

Op het moment wordt er ontzettend veel gefocust op jongeren, door onderzoek vanuit `unicef, zo is er nu een stichting/organisatie `join us om jongeren dichterbij elkaar te brengen, maar de ouderen die (digibeet) zijn niet online altijd kunnen aansluiten waardoor zij meer omgeving gericht in de knel zitten. Lokale buurthuizen die stil vallen zijn cruciaal voor het welzijn van de ouderen die internet nog niet onder de knie hebben.

‘Deze week is zeker belangrijk, er zullen heus veel mensen zijn die namelijk eenzaam zijn,’ vertelt Mery van Leeuwen, bewoner van verzorgingstehuis Hilverzorg. Ze was aanwezig bij een buurtetentje in het tehuis. Met een volle zaal was de activiteit een groot succes.

Over de auteur

Stijn Paulussen

Mijn naam is Stijn Paulussen (2005). Mijn keuze is naar deze studie gegaan, omdat ik erg geïnteresseerd ben in hoe mensen denken en doen. Daarnaast vind ik het leuk om midden in de actie te staan en nieuwe mensen te ontmoeten. In mijn vrije tijd speel/kijk ik tennis en spreek ik vaak met vrienden af. Bij vragen of andere dingen kan je altijd contact met me opnemen via: paulussenstijn@gmail.com