Houten

Selecteer Pagina

Heerlijk Houten Festival brengt eten en verbinding samen

Heerlijk Houten Festival brengt eten en verbinding samen

HOUTEN – Dit jaar is de derde editie van het Heerlijk Houten Festival, na een pauze van 20 jaar. Het Oude Dorp is tijdens Hemelvaartsdag omgetoverd tot een festivalterrein waarin eten, muziek en saamhorigheid centraal staan. Maar wat is de drijfveer van lokale voedsel ondernemers om mee te doen aan dit festival? Verslaggever Sofie Bouwmeester was op locatie en gaat in deze reportage op zoek naar het antwoord op deze vraag.  Ze spreekt organisator Peter de Rooy en ondernemers Kevin Jansen en Gordi Nap over hun keuzes en bevindingen omtrent het evenement. 

Over de auteur

Sofie Bouwmeester

Sofie Bouwmeester (2006) is een beginnend journalist in opleiding aan de Hogeschool Utrecht. Zij is geïnteresseerd in de wereld om haar heen en houd van verhalen vertellen, vooral schriftelijk kan zij haar ei kwijt. Als kind stonden de teksten al snel op papier en ook creativiteit is een belangrijk aspect in haar nieuwsgierige karakter. Momenteel werkt ze als horecamedewerker in een Frans-Aziatisch restaurant in het Gooi en ze hoopt in de toekomst verder te kunnen in de jeugdjournalistiek.