Houten

Selecteer Pagina

Eerst Kledingbeurs T’ Goy een feit

Eerst Kledingbeurs T’ Goy een feit

De eerste ’t Goyse kleding- en speelgoedbeurs is een feit. Op vrijdag 18 oktober stonden er stands vol met kleding en enthousiaste verkopers waren klaar in Dorpshuis De Ploeg. De organisatie hoopt dat dit de eerste van vele zal worden. Met een goede opkomst lijkt daar zeker een vraag naar te zijn.

‘De eerste van velen’, zo zegt een van de hoopvolle organisatoren van de beurs. ‘Kleding is altijd leuk, zo houden we ’t Goy leuk voor alle doelgroepen,’ vertelt Donja Verwei een van de organisatoren van de beurs. zij hopen dat ze op deze manier ervoor kunnen zorgen dat er steeds meer te doen is in ’t Goy.  ‘ik verwacht minimaal 100 mensen, en volgens mij moet dat wel lukken als ik zie hoe druk het nu is’.

Om zeven uur, het moment van de officiële opening, stonden er bij de opening al een tiental mensen te wachten. Allemaal vroegen ze  zich af of de beurs al open was, toen er plotseling twee vrouwen de deur aftapten met een lint en een poster. Enkele seconden later werd het lint in twee vloeiende bewegingen doorgeknipt, vergezeld van een luide roep: ‘We zijn geopend!’ Waarna een gemoedelijk applaus volgde en de nieuwsgierige mensen stuk voor stuk naar binnen druppelden. Allemaal beginnen ze gelijk met het zoeken tussen de enkele tientallen stellingen verdeelt over twee ruimtes. De ene ruimte is een gezellige bruine ruimte met een bar erin. Terwijl de ander een kleine gymzaal is met grote felle lampen aan het plafond en zelfs enkele stellingen op de gang. Echter doet dit niks aan het fanatisme van de van de verkopers op de beurs.

Op de beurs wordt van alles aangeboden. Van laarzen en jassen, Sjaals en Mutsen en tot Monopoly en een volledige dvd-reeks van Shrek. Maar vooral sprong de kinderkleding eruit: tientallen stellingen vol met broekjes, shirtjes en jassen voor kleine kinderen. Terwijl de moeders uit ’t Goy en omgeving de bergen kinderkleding doorzoeken, sjokken de mannen erachteraan en spelen de kinderen  met elkaar tussen de stellingen en rondom het gebouw uit verveling.

‘Het is ook een fijne manier om van je kleding af te komen’ zegt Dennis Wortel, een van de mensen achter een kleding kraampje. ‘Ik hoef nu niets weg te gooien en ik verdien er ook nog eens wat aan’ vertelde hij. ‘Goed voor het milieu en voor de portemonnee’,  vertelde hij.

In het dorp met 670 inwoners en 270 huishoudens. De dorpsgemeenschap werkt hard om de onderlinge verbondenheid te versterken en om het dorp levendig te houdendoor. Dit doen ze door  ’t Goy te zien als een zogenaamde “bloeizone.” In deze bloeizone zijn ze druk bezig om het dorp zo leuk mogelijk te maken.  ‘te laten groeien en bloeien’  zeggen ze. Dit doen ze onder andere door evenementen zoals de kledingbeurs en het Bloeipad. De bedoeling is om een zo mooi mogelijke looproute te creëren rondom ’t Goy. Ook onderzoeken ze de mogelijkheden voor rustpunten, sportattributen, bewegwijzering en informatieborden langs de paden.

 

Beluister hier de reportage over de Goyse kleding & speelgoedbeurs van Jules Behrens.

Over de auteur

Mads Lemmens

Mads Lemmens (21) is een Eindhovense journalistiek student aan de Hogeschool Utrecht.