Nieuwegein-IJsselstein

Selecteer Pagina

De Gein Express bestrijdt al 12,5 jaar eenzaamheid onder ouderen.

NIEUWEGEIN – De Gein Express uit Nieuwegein viert deze maand zijn 12,5-jarig bestaan. Ouderen worden dagelijks van en naar activiteiten binnen, maar ook buiten Nieuwegein gereden.

In maart 2012 startte de motor van de Gein Express, die 12,5 jaar later nog altijd op volle toeren draait. Het succes is te danken aan een samenwerkingsproject met het Nationaal Ouderenfonds. Het is initiatief is in het leven geroepen om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. De Gein Express is een groot succes in het vergrijzende Nieuwegein, wat in juli 2019 leidde tot een tijdelijke ledenstop. De aanvragen waren er in overvloed, maar de bus was te klein. Kan de Gein Express na 12,5 jaar nog verder groeien?

Ad Visschers, bedenker en voorzitter van de Gein Express, maakt zich zorgen over het voortbestaan: ‘Voor de toekomst zie ik het niet rooskleurig in’, stelt hij. Overheidsbeleid ontmoedigt organisaties zoals deze om dieselvoertuigen te gebruiken, waardoor de aanschaf van een nieuwe bus te duur wordt. Recent besloot de PlusBus in Utrecht er noodgedwongen mee te stoppen wegens bezuinigingen.

De transitie van diesel naar elektrisch zal de komende jaren de grootste uitdaging zijn voor de Gein Express. ‘Hopelijk spreken we elkaar over een half jaar nog’, aldus Ad, ‘bij het dertienjarig bestaan.’

Over de auteur

Joshua Fronza

Joshua Fronza, Arnhem (2003). Ik ben student journalistiek voor SvJ- Media. Na mijn opleiding media & communicatie succesvol te hebben afgerond en de leerzame stages die ik heb mogen lopen bij; Brightvibes en De Nieuws BV (Radio 1, BNNVARA). Is mijn drang om verder te ontwikkelen groot. Ik verdiep mij graag in diverse onderwerpen; politiek, misdaad en sport. Ik probeer dat ten alle tijden op een integere en goede manier te doen. Als journalist draag je een grote verantwoordelijkheid en in een tijd van grote verschillen zijn journalisten belangrijk. Daarom wil ik ten alle tijden mensen dichter bij elkaar brengen in plaats van verder uit elkaar duwen. Door het maken van eerlijke en goed doordachte verhalen wil ik daaraan bijdragen.