Nieuwegein-IJsselstein

Selecteer Pagina

Lunchpauzeconcerten in Theater De Kom weer van start

Lunchpauzeconcerten in Theater De Kom weer van start

NIEUWEGEIN – Vrijdag worden de eerste muzikale noten gespeeld tijdens het nieuwe seizoen van de gratis lunchpauzeconcerten in Theater De Kom. Iedere laatste vrijdag van de maand, van september tot en met mei, kunnen bezoekers van 12:45 tot 13:15 uur luisteren naar een halfuur live muziek.

Het doel van de concertreeks is om een breder publiek kennis te laten maken met het theater en live muziek, door een laagdrempelige en gratis optie aan te bieden. Volgens Stan Schinkel, van Theater De Kom, richten de lunchpauzeconcerten zich vooral op werkenden en ouderen.

‘Het is een laagdrempelige manier om mensen kennis te laten maken met het theater,’ legt Schinkel uit. ‘In de avonden worden er vaak grootschalige producties opgevoerd, die doorgaans hogere kosten met zich meebrengen en voor sommige bezoekers een grotere inspanning kunnen vereisen. De lunchpauzeconcerten bieden een gratis en toegankelijke kennismaking, zodat iedereen de kans krijgt om live muziek te ervaren en het theatergebouw van binnen te zien.’

Bezoekers kunnen hun eigen lunch meenemen en deze tijdens het optreden nuttigen, aangezien het theater zelf geen lunch serveert. Tijdens het seizoen kunnen bezoekers luisteren naar een divers aanbod aan muziekstijlen, van klassieke stukken tot moderne muziek.

Eerste concert
Het eerste concert van het seizoen vindt vrijdag 29 september plaats, waar pianodocente Ani Avramova een filmmuziekconcert geeft. Bezoekers kunnen luisteren naar bekende stukken uit populaire films. De inloop begint om 12:30 uur.

 

In de onderstaande audio spreekt Fleur Hopmans met Stan Schinkel over het idee achter de lunchpauzeconcerten en het proces van het selecteren van de artiesten.

Over de auteur

Marit van Ens

Mijn naam is Marit van Ens, geboren in 2004 en woonachtig in Lelystad. Dit jaar ben ik begonnen aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Al jarenlang ben ik geïnteresseerd in het journalistieke vak. Mijn interesse ligt vooral bij politiek en misdaad, onderwerpen waarin ik me graag verder wil specialiseren. Daarnaast heb ik al enige ervaring met woordvoering. Nieuws volg ik op de voet en ik wil mijn passie voor journalistiek graag inzetten om belangrijke verhalen over politiek en misdaad te vertellen.