Nieuwegein-IJsselstein

Selecteer Pagina

Kinderboekenweek in Nieuwegein van start: toegankelijk voor iedereen

Kinderboekenweek in Nieuwegein van start: toegankelijk voor iedereen

Opgezet decor voor het thema lekker eigenwijs

De Kinderboekenweek is weer van start gegaan en ook in Nieuwegein worden tal van activiteiten georganiseerd. Susanne Mol, programmamaker voor jeugd en jongeren in de bibliotheek in Nieuwegein, zet zich ook volledig in om van deze week een feestje te maken. “We hebben dit jaar een divers programma opgezet met verschillende workshops, voorleessessies en activiteiten voor kinderen,” vertelt Mol. Hoe wordt dit toegankelijk gemaakt voor iedereen?

Er is veel aandacht besteed aan de toegankelijkheid voor de Kinderboekenweek. Gezinnen met een taalachterstand zijn van harte welkom. Dit wordt gerealiseerd door het reserveren van speciale ruimtes voor laagdrempelig voorlezen. Om deze gezinnen die beperkt zijn in de Nederlandse taal uit te nodigen. Mol benadrukt: “We houden altijd rekening met laaggeletterdheid. Dus dat alles in makkelijke taal is. En voor iedereen te volgen is.”

Ook voor mensen die het minder breed hebben is de Kinderboekenweek volledig gesubsidieerd door de gemeente Nieuwegein. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk voor alle kinderen met bekende auteurs en illustrators (Bibliotheek Nieuwegein, 2024). “En dat komt, omdat we natuurlijk vanuit de gemeente geld krijgen om onze programmering te kunnen maken als bibliotheek. En daar zit de Kinderboekenweek ook altijd in,” aldus Mol.

“En dit pand is sowieso helemaal toegankelijk gemaakt”. Voor kinderen met een visuele, auditieve of fysieke beperking zijn er verschillende oplossingen beschikbaar. Luisterboeken worden afgespeeld en kinderen kunnen ook zelf lezen. Veel kijk-, luister- een speelplezier voor iedereen.

 

Over de auteur