Nieuwegein-IJsselstein

Selecteer Pagina

Start inschrijvingen van Nieuwegeinse beursvloer

Start inschrijvingen van Nieuwegeinse beursvloer

Start inschrijvingen van Nieuwegeins beursvloer

NIEUWEGEIN – De inschrijvingen van de jaarlijkse editie voor de beursvloer in Nieuwegein zijn weer begonnen. Het evenement waar verschillende bedrijven elkaar kunnen helpen zonder dat er geld aan te pas komt, vindt dit jaar plaats op 7 november.

‘Wij willen met de beursvloer in Nieuwegein een podium creëren waar bedrijven, maatschappelijke organisaties of verenigingen elkaar ontmoeten, zodat vraag en aanbod, zonder dat er geld aan te pas komt, voor elkaar kunnen invullen’, vertelt Paula, medeorganisator van de beursvloer. De rede hiervoor is dat bedrijven vaak geen geld over hebben voor extra mensen of middelen, maar hier wel naar opzoek zijn. Een beursvloer stimuleert maatschappelijke instanties dus om samen te werken en praktisch gezien hun middelen te ruilen.

De beursvloer begon al eeuwen geleden bij de haven van Amsterdam, want waar goederen samenkomen, ontstaat handel. Dit begon klein, maar naarmate de handel groeide en er meer vraag naar kwam, ontstond de actuele beursvloer.

Karinbeenen. (2024, 6 september). Beursvloer – Samen voor Nieuwegein. Samen Voor Nieuwegein. https://samenvoornieuwegein.nl/beursvloer/
1e Amsterdamse beurslocaties – Beursgeschiedenis. (z.d.).
Beursgeschiedenis. https://www.beursgeschiedenis.nl/moment/1e-amsterdamse-beurslocaties/

In de onderstaande audio hoor je een interview van Julia van Roon die in gesprek is met Paule van Elst, een van de organisatoren van de Beursvloer.

Over de auteur