RUBRIEK: Reis door je glas

RUBRIEK: Reis door je glas

We reizen af naar Suriname, waar naast heerlijke gerechten ook heerlijke drankjes worden gemaakt. In dit rubriekje gaan ik een typisch drankje testen die in Suriname veel wordt gedronken, namelijk Dawet. Dawet is een geliefde Surinaamse drank die niet alleen verfrissend is, maar ook een feest voor het oog. Met zijn kenmerkende roze kleur, romige smaak en tropische aroma’s, is Dawet een populair drankje op feestjes, bruiloften en tijdens warme dagen. Deze Surinaamse variant van de traditionele Indonesische Dawet is een smakelijke mix van suiker, citroengras en kokosmelk. Wil je weten hoe je Dawet maakt? luister dan het rubriekje: reis in de glas.

ingrediënten:

  • 200 ml water
  • 3 citroengras stengels
  • 300 g kristal suiker
  • 1,5 et Dawet essence
  • 1 et Cola essence
  • 300 ml kokosmelk
  • 1,5 liter normale melk
  • 3 druppels rode kleurstof
  • ijs klontjes

optioneel:

  • kokos vlees
  • Maizena

 

Over de auteur

Joëlle Stolker

Joëlle Stolker volgt de opleiding journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Voor de opleiding schrijft ze artikelen op de website SvjMedia. Ze is geboren in Delft, maar heeft het grootste gedeelte van haar leven in Hoorn gewoond, waar ze nu ook is gevestigd. Vanaf jongs af aan schrijft Joëlle voor zichzelf al heel wat weg. Ze liet zich toen inspireren door mensen hun levensverhalen. Zoals haar vader, die door jarenlang hard werken eindelijk zijn eigenbedrijf kon opzetten. Tegenwoordig zijn dat podcastmaker Jay Shetty en Joe Rogan. Zij halen onderwerpen zoals spiritualiteit, zelfkennis, persoonlijke ontwikkeling, fysieke- en mentale gezondheid aan. Dit probeert Joëlle in haar vrije tijd toe te passen en hoopt door zo te leven ook andere mensen te kunnen inspireren.