We reizen af naar Suriname, waar naast heerlijke gerechten ook heerlijke drankjes worden gemaakt. In dit rubriekje gaan ik een typisch drankje testen die in Suriname veel wordt gedronken, namelijk Dawet. Dawet is een geliefde Surinaamse drank die niet alleen verfrissend is, maar ook een feest voor het oog. Met zijn kenmerkende roze kleur, romige smaak en tropische aroma’s, is Dawet een populair drankje op feestjes, bruiloften en tijdens warme dagen. Deze Surinaamse variant van de traditionele Indonesische Dawet is een smakelijke mix van suiker, citroengras en kokosmelk. Wil je weten hoe je Dawet maakt? luister dan het rubriekje: reis in de glas.
ingrediënten:
- 200 ml water
- 3 citroengras stengels
- 300 g kristal suiker
- 1,5 et Dawet essence
- 1 et Cola essence
- 300 ml kokosmelk
- 1,5 liter normale melk
- 3 druppels rode kleurstof
- ijs klontjes
optioneel:
- kokos vlees
- Maizena