We reizen deze aflevering af naar Japan, het land van rustige rituelen, verfijnde smaken en eeuwenoude tradities. In deze aflevering van: Reis in het glas test, ik een drankje dat Japanse smaken op een speelse manier samenbrengt. We maken namelijk een: Strawberry Matcha Yuzu Spritzer.
Matcha kennen we als die levendige, groene poederthee, diepgeworteld in de Japanse theecultuur. Yuzu is een geurige citrusvrucht die je vooral tegenkomt in Japanse sauzen, dressings en drankjes. Voeg daar zoete aardbei en sprankelend bruiswater aan toe, en je krijgt een frisse, fruitige en licht bittere smaakexplosie die zó op een zomers Japans terras geserveerd kan worden.
Wil je het weten hoe je het maakt? Luister dan naar het rubriekje hieronder.
Ingrediënten voor 4 glazen:
Yuzu mix:
2 eetlepels citroensap (ongeveer een halve citroen)
2 eetlepels limoensap (ongeveer één limoen)
6 eetlepels mandarijnsap (ongeveer 2 mandarijnen)
Voor de aardbeiensiroop:
200 gram verse aardbeien
2 eetlepels honing of agavesiroop (optioneel, voor wat extra zoetheid)
2 eetlepels van de citrusmix
Voor de matcha-laag:
4 theelepels matchapoeder
100 ml heet water (ongeveer 80°C, dus niet kokend)
Voor de afwerking:
600 ml koud bruiswater
IJsblokjes
Optioneel:
verse munt en schijfjes aardbei voor garnering
Achtergrond muziekje: Alex-productions