Rubriek: Reis door je glas

Rubriek: Reis door je glas

Foto: Freepik

We reizen deze aflevering af naar Japan, het land van rustige rituelen, verfijnde smaken en eeuwenoude tradities. In deze aflevering van: Reis in het glas test, ik een drankje dat Japanse smaken op een speelse manier samenbrengt. We maken namelijk een: Strawberry Matcha Yuzu Spritzer.

Matcha kennen we als die levendige, groene poederthee, diepgeworteld in de Japanse theecultuur. Yuzu is een geurige citrusvrucht die je vooral tegenkomt in Japanse sauzen, dressings en drankjes. Voeg daar zoete aardbei en sprankelend bruiswater aan toe, en je krijgt een frisse, fruitige en licht bittere smaakexplosie die zó op een zomers Japans terras geserveerd kan worden.

Wil je het weten hoe je het maakt? Luister dan naar het rubriekje hieronder.

Ingrediënten voor 4 glazen:

Yuzu mix:

2 eetlepels citroensap (ongeveer een halve citroen)

2 eetlepels limoensap (ongeveer één limoen)

6 eetlepels mandarijnsap (ongeveer 2 mandarijnen)

Voor de aardbeiensiroop:

200 gram verse aardbeien

2 eetlepels honing of agavesiroop (optioneel, voor wat extra zoetheid)

2 eetlepels van de citrusmix

Voor de matcha-laag:

4 theelepels matchapoeder

100 ml heet water (ongeveer 80°C, dus niet kokend)

Voor de afwerking:

600 ml koud bruiswater

IJsblokjes

Optioneel:

verse munt en schijfjes aardbei voor garnering

Achtergrond muziekje: Alex-productions

Over de auteur

Isa van Gils

Mijn naam is Isa van Gils, toekomstig journalist. Als een sociaal en enthousiast persoon heb ik een positieve kijk op het leven en zo op het journalistieke werk. Nieuws maak ik graag interessant op verschillende vlakken en heb ik kritieke kijk op de actuele informatie. Daarnaast schijf ik graag over cultuur en amusement. Met mijn nieuwsgierige instelling zie je mij over een aantal jaar misschien wel voorbij komen als correspondent, radiomaker of te werk bij de NOS of RTL.