De wereld van nul procent: de alcoholvrije lifestyle

De wereld van nul procent: de alcoholvrije lifestyle

Spa rood in een cocktailglas - 0.0 Lifestyle - Foto: Sascha Waack

(Data) Verantwoording

Cijfers aantal deelnemers IkPas: de cijfers van het aantal deelnemers die meededen aan de ‘Dry January’ editie van IkPas zijn zelf verzameld. Door verschillende onderzoeken samen te voegen en Dr. R.H.L.M Bovens, onderzoeksleider van IkPas, te spreken over het aantal deelnemers van de afgelopen vier jaar. Deze waren online nog niet te vinden.
Gebruikte onderzoeken: https://ikpas.nl/app/uploads/2018/01/Factsheet2019IkPasdef.pdf & https://research.tilburguniversity.edu/en/publications/evaluatie-van-ikpas-in-2020

Tot dus ver zijn er nog geen Nederlandse cijfers bekend, over hoe groot het risico precies is. Wel kan er gezegd worden door het onderzoek: Global status report on alcohol and health 2018, dat bijna 1 op de 5 van alle alcohol gerelateerde sterfgevallen wordt veroorzaakt voor een hart- of vaatziekte. 

Over de auteur

Wouter ten Hove

Hey, wat leuk dat je dit leest. Mijn naam is Wouter ten Hove (27 jaar oud) op dit moment woonachtig in Veenendaal en onderhand derdejaars student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Mijn interesses binnen de journalistiek liggen bij het laatste nieuws, maar de modebranche springt eruit. Dit heb ik mogen ontwikkelen doordat ik 'Mediastyling Mode' heb gestudeerd aan de Akademie Vogue in Amsterdam.