Portret van Nikki Mewlodi: Een Verborgen Talent in de Kunstwereld

Portret van Nikki Mewlodi: Een Verborgen Talent in de Kunstwereld

Nikki Mewlodi, een jonge kunstenares van 24 jaar oud uit Leiden, heeft een verborgen talent dat de harten van velen raakt. Haar reis in de kunstwereld begon op jonge leeftijd, en haar passie voor tekenen heeft haar gevormd tot een getalenteerde kunstenares die ze vandaag de dag is. Het avontuur van Nikki begon eigenlijk op een natuurlijke manier. Ze vertelt enthousiast over haar vroege tekeningen van manga-personages, geïnspireerd door de Japanse popcultuur. Na het zien van verschillende tekeningen op internet, voelde Nikki een sterke drang om zelf creatief te worden. Ze begon serieus te tekenen en verfijnde haar vaardigheden stap voor stap. ‘Als klein kind merkte ik al dat Nikki veel talent had, en dat dit ook een passie voor haar zou gaan worden. Want als kind was ze zelf de hele dag door aan het tekenen en ik moet bekennen dat het toen al heel erg mooi was’ , aldus de moeder van Nikki.

Foto: Nikki Mewlodi

(Actie foto van Nikki op haar tablet)

Wat haar inspireert om te tekenen is haar diepe liefde voor kunst. Ze bewondert schilderijen in musea en raakt geïnspireerd door de manier waarop kleuren zijn gecombineerd en hoe schaduwen zijn getekend. Ze begrijpt dat het draait om de juiste kleurcombinaties en de manier waarop je bepaalde elementen samenvoegt. Elke nieuwe uitdaging die ze krijgt motiveert haar om te groeien als kunstenaar.Haar favoriete medium om mee te werken is de iPad in combinatie met de app “Procreate”. Met behulp van een digitale pen kan ze haar creativiteit de vrije loop laten en prachtige tekeningen maken.Het tekenen van personen is haar favoriete onderwerp. Hoewel ze momenteel bezig is met het verkennen van natuurtekeningen om zich daar verder in te ontwikkelen, blijft ze gefascineerd door het tekenen van mensen. Het is een gebied waar ze veel vaardigheden heeft ontwikkeld en waarin ze zichzelf wil verbeteren.

Nikki’s creatieve proces begint met een idee dat haar helpt zich in te beelden hoe ze haar tekening kan gaan maken. Ze denkt na over hoe ze hem wil gaan maken en visualiseert het geheel. Vervolgens gaat ze aan de slag met het uitlijnen van de tekening en het plaatsen van de juiste kleuren. Ze voegt extra details toe en zorgt ervoor dat alles perfect in elkaar past. Uiteindelijk is ze tevreden wanneer haar tekening voltooid is en als de opdrachtgever van de tekening ook tevreden is. Het maken van een tekening kost Nikki gemiddeld 3 tot 6 uur, afhankelijk van de complexiteit en het onderwerp. Voor gedetailleerde portretten neemt ze vaak 5 tot 6 uur de tijd, terwijl ze voor ontwerpen uit haar verbeelding ongeveer 3 uur nodig heeft.

Foto: Nikki Mewlodi

( een schets van een tekening die nog niet af is.)

Een van Nikki’s favoriete tekeningen die ze zelf heeft gemaakt is een reeks schetsen van een samoerai met een zwaard. Ze is er trots op omdat het een nieuwe stijl vertegenwoordigt die ze aan het verkennen was. Voorheen maakte ze voornamelijk NFT’s (Non-Fungible Tokens) en schetste ze mensen op verzoek. Dit werk daagde haar uit om iets heel anders te creëren en haar artistieke grenzen te verleggen.

Foto: Nikki Mewlodi

( favorieten tekening van Nikki)

Haar huidige stijl is voornamelijk gericht op het creëren van levendige en kleurrijke illustraties die een gevoel van vreugde en verwondering oproepen. Haar tekeningen zijn vaak gedetailleerd en bevatten een mix van fantasievolle elementen en realistische afbeeldingen. Ze maakt gebruik van verschillende technieken, zoals aquarelverf, markers en digitale illustratie, om haar visie tot leven te brengen. Met haar kunstwerken wil Nikki de kijker meenemen op een reis naar een wereld vol verbeelding en emotie. Ze houdt ervan om verhalen te vertellen en diepgaande betekenissen in haar werk te verweven. Haar illustraties kunnen symbolisch zijn, waarbij ze abstracte concepten vertaalt naar visuele beelden. Ze gebruikt vaak natuurmotieven, dieren en mythologische figuren om haar boodschap over te brengen.

Naast haar illustraties is Nikki ook begonnen met het creëren van een kledinglijn die haar kunstwerken tot leven brengt op kledingstukken. Ze ziet haar kledinglijn als een manier om haar kunstwerken toegankelijk te maken voor een breder publiek en mensen in staat te stellen hun persoonlijkheid en creativiteit uit te drukken door middel van mode. Haar kledingstukken zijn uniek en worden met zorg ontworpen en geproduceerd om de essentie van haar illustraties te behouden. Wat Nikki’s NFT’s betreft, is ze gefascineerd door de mogelijkheden die deze digitale kunstvorm biedt. Ze ziet het als een manier om haar kunstwerken op een innovatieve manier te presenteren en te verkopen. Met haar NFT’s wil ze een brug slaan tussen de traditionele kunstwereld en de digitale ruimte. Ze is van mening dat NFT’s een nieuwe manier kunnen zijn om kunstenaars te ondersteunen en hen in staat te stellen rechtstreeks met hun publiek te communiceren. Een NFT is een contract wat in principe het recht van de kunstenaar vastlegt en bij het doorverkopen ontvangt de kunstenaar dan ook een percentage van de winst van deze verkoop (Gallerease, 2022).

Foto: Nikki Mewlodi

( Haar tekeningen, op een van de shirts van haar eigen kleding lijn.)

Naast het streven naar commercieel succes, hecht Nikki ook veel waarde aan het delen van haar kennis en het ondersteunen van andere kunstenaars. Ze gelooft dat kunstenaars elkaar moeten inspireren en ondersteunen om te groeien en te bloeien. Daarom is ze actief betrokken bij kunstgemeenschappen en organiseert ze regelmatig samenwerkingen en tentoonstellingen om andere kunstenaars een platform te bieden om hun werk te tonen.

Nikki’s toewijding aan het creëren van positieve verandering strekt zich verder uit dan haar kunst alleen. Zo hoopt ze als ze meer geld verdient met haar kunst, dat ze later met liefdadigheidswerk andere mensen kan helpen. Dat zou ze willen doen door middel van het bouwen van waterputten en het ondersteunen van projecten voor weeskinderen, verder hoopt ze zich ook te kunnen inzetten voor het ondersteunen van educatieve programma’s in achtergestelde gemeenschappen en het bevorderen van mentale gezondheid door middel van kunsttherapie. Via kunsttherapie worden veel kinderen ontspannen, wat er weer zorgt dat het zenuwstelsel ook kalmeert. Symptomen zoals stress en angstgevoelens worden hierdoor verminderd (Baskuipers, 2022).

Nikki heeft ook een passie voor het delen van haar artistieke kennis en het inspireren van anderen. Ze geeft regelmatig workshops en lezingen waarin ze haar creatieve proces, technieken en inzichten deelt met andere mensen. Ze moedigt anderen aan om hun eigen artistieke stem te ontdekken en te ontwikkelen, en ze gelooft dat iedereen creatief kan zijn, ongeacht zijn of haar achtergrond en ervaring. Als een voorvechter van inclusiviteit en diversiteit in de kunstwereld, zet Nikki zich in voor het vieren en ondersteunen van kunstenaars van alle achtergronden en culturen. Ze gelooft dat kunst een krachtig instrument is om verschillende perspectieven te delen en bruggen te bouwen tussen mensen. Daarom neemt ze actief deel aan initiatieven die de representatie van minderheidsgroepen in de kunst bevorderen en kansen creëren voor ondervertegenwoordigde groepen kunstenaars.

Hoewel Nikki’s stijl en benadering van kunst voortdurend veranderen, is haar kernboodschap consistent gebleven: de kracht van kunst om emoties te uiten, verhalen te vertellen en de wereld te veranderen. Ze blijft haar artistieke grenzen verleggen, nieuwe technieken verkennen en experimenteren met verschillende mediums. Nikki’s toewijding aan haar kunst en haar streven naar positieve impact hebben haar niet alleen geholpen om een steeds betere illustrator te worden in de kunstwereld, maar ook om anderen te inspireren en aan te moedigen om hun eigen creatieve reis te omarmen.

In een wereld die vaak wordt geconfronteerd met uitdagingen en verdeeldheid, biedt Nikki’s kunst een bron van inspiratie, hoop en verbinding. Haar levendige illustraties en diepgaande boodschappen nodigen mensen uit om hun verbeelding te gebruiken, zich te laten inspireren door de schoonheid van de wereld om hen heen en actief deel te nemen aan het creëren van een betere toekomst.Met elke nieuwe creatie en elk nieuw project blijft Nikki haar artistieke visie uitdragen en de wereld om haar heen beïnvloeden. Haar vermogen om emoties te vangen in haar kunstwerken en haar streven naar positieve verandering maken haar een waardevolle kracht in de kunstwereld.

Met haar unieke stijl, haar onuitputtelijke creativiteit en haar toewijding aan het maken van impact met haar kunst, zal Nikki ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten op de kunstwereld en de mensen om haar heen. Haar kunst zal blijven resoneren, inspireren en verbinden, en haar nalatenschap als kunstenaar zal voortleven in de harten en geesten van degenen die haar werk ervaren.

In essentie vertegenwoordigt Nikki’s kunst de kracht van expressie, de schoonheid van diversiteit en de mogelijkheid om de wereld om ons heen te transformeren. Haar reis is een inspiratie voor aspirant-kunstenaars en een herinnering aan de onbegrensde potentie van creativiteit. Nikki zal doorgaan met het uitdagen van grenzen, het verkennen van nieuwe paden en het uitdrukken van haar unieke perspectief door middel van kunst. Haar nalatenschap zal voortleven en haar invloed zal blijven groeien, waardoor de wereld wordt verrijkt door haar kunstzinnige visie en haar voortdurende inzet voor positieve verandering.

In een wereld die soms onvoorspelbaar en uitdagend kan zijn, biedt Nikki’s kunst een bron van inspiratie en hoop. Haar werk herinnert ons eraan dat we allemaal de kracht hebben om onze stem te laten horen, ons hart te laten spreken en de wereld op een unieke en mooie manier te beïnvloeden. Nikki’s kunst zal altijd een uitnodiging zijn om te dromen, te creëren en te streven naar een betere wereld.

Over de auteur

remy Libbenga

Mijn naam is Remy Libbenga en ben 23 jaar. Mijn interesse zit in de sportjournalistiek. En daarnaast heb ik een sportopleiding afgerond. Ik hou ervan om diepgaande verhalen te maken in de sport. En op dit moment ben ik sportverslaggever bij LAV en Assistent Redactie bij NOS Sport