Kinderboekenweek van start

Kinderboekenweek van start

Nederland kampt al geruime tijd met een laaggeletterdheid onder jongeren. Daarom is de Kinderboekenweek al jarenlang een belangrijk evenement in Nederland. Elk jaar staat een ander thema centraal, maar het doel van deze week blijft hetzelfde, het stimuleren van lezen bij kinderen. Het is belangrijk dat de Kinderboekenweek blijft bestaan zodat elk kind ontdekt hoe leuk lezen kan zijn.

Lezen is een ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Door te lezen, vergroten kinderen hun woordenschat en leren ze beter communiceren. Dit helpt niet alleen op school, maar ook in het dagelijks leven. Lezen zorgt ook voor een betere fantasie en creativiteit. Boeken nemen kinderen mee naar werelden en laten hen kennismaken met verschillende culturen, avonturen en ideeƫn opdoen.

Ook draagt de Kinderboekenweek bij aan het leesplezier bij de kinderen. Het zorgt er namelijk voor dat kinderen zien dat lezen ook leuker kan zijn, het is meer dan alleen een boek met wat letters erin. Door de activiteiten en aandacht rond boeken kunnen ze toch de mooiheid van verhalen ontdekken. Voor veel kinderen kan de Kinderboekenweek het moment zijn waarop ze ontdekken welk soort boeken ze interessant vinden. Dit kan een mooi opzetje zij tot de liefde voor boeken.

De Kinderboekenweek is niet alleen goed voor de kinderen die hierdoor meer gaan lezen, maar het biedt ook een podium voor schrijvers en illustratoren van kinderboeken. Hierdoor kunnen zij meer actuele en mooie verhalen naar buiten brengen. Dit zorgt voor meer variatie in kinderboeken, wat voor elk kind belangrijk is.

Los van alle belangrijke doelen rondom de Kinderboekenweek brengt het ook veel mensen samen. Tijdens de Kinderboekenweek brengen de activiteiten kinderen, ouders, scholen en bibliotheken. Het zorgt voor bespreken over boeken, voorleesmomenten en vooral veel plezier rondom verhalen. Deze samenwerking maakt de Kinderboekenweek waardevolle dagen waar eenieder eigenlijk wat aan heeft.

 

Over de auteur