Welke fashiontrends gaan we in 2022 terugzien?

Welke fashiontrends gaan we in 2022 terugzien?

Modetrends: elk jaar is het weer wat anders, maar soms blijft het ook jaren hetzelfde. Modetrends die terugkomen zijn ook veelvoorkomend, maar soms kan er ook een nieuwe trend ontstaan.

Maar wat is er dit jaar allemaal zo in de mode geweest? We hebben bijvoorbeeld gezien dat felle kleuren echt een terugkeer deden dit jaar. Ook bont, maar dan wel nep, was erg populair dit jaar: bontjassen, Teddy Coats, iedereen droeg het. Naast die jassen zijn ook de ‘slaapzakjassen’ een echt ding geworden. Wat dit jaar vooral in de winter mode is geweest, zijn wijde broeken. Ze zijn casual en zitten vaak net wat comfortabeler dan de skinny jeans. White on white was dit jaar ook acceptable, verwacht deze trend ook nog in 2022.

Wat kunnen we nog meer verwachten van de komende modetrends in 2022? Volgens Harpers Bazaar worden de ‘preppy looks’ weer helemaal een ding. Het is al een tijdje in opkomst, maar dit wordt steeds meer. Je ziet dan vooral de bijzondere combinaties, bijvoorbeeld een gebreide trui met een plooirok. Wat we in 2022 ook gaan zien, xijn bijvoorbeeld trenchcoats, die volgens Bazaar nooit uit de mode gaan. Nu zit er dan wel een twist aan: ze komen in andere vormen en met toevoegingen, denk daarbij zelfs aan verf op de jas.

Maar de grootste, terugkomende modeperiode moet dan wel echt de 00’s zijn volgens modejournalist en personal stylist Renee Prenger. Alleen deze keer niet ‘afschuwelijk’. Het wordt namelijk hip, doordat veel mensen hun eigen draai eraan geven en het zo populair is geworden door bijvoorbeeld TikTok.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.