Banketbakkerijen bereiden zich voor op Koningsdag

Banketbakkerijen bereiden zich voor op Koningsdag

Bron: Gefelicitaart.nl

De vulling is meestal zachte gele room en de bovenkant is bedekt met oranje glazuur; de oranje tompouce is al jaren een vast onderdeel van Koningsdag. Op de dag zelf worden er honderdduizenden verkocht. Veel mensen vinden dat Koningsdag ook pas écht begint met zo’n feloranje gebakje.

Banketbakkers zijn er vaak al weken van tevoren mee bezig. Ze kopen extra ingrediënten in en beginnen soms al een dag van tevoren met het maken van de oranje tompoucen. “Normaal verkopen we er ongeveer 12 op een dag. Op Koningsdag meer dan duizend”, aldus banketbakker Linda Bloem. Dit jaar valt Koningsdag op 26 april en dus moet alles op deze dag klaar staan. Kijk hieronder naar de reportage over de oranje tompouce, gemaakt door Bas van Schaik.

Over de auteur

Bas van Schaik

Bas van Schaik (2005) is eerstejaarsstudent op de School van Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Naast zijn passie voor het schrijven van nieuwsartikelen, is hij zeer gefascineerd door het radiovak. Na ervaring op te hebben gedaan bij de lokale omroep van Capelle a/d IJssel, is hij nu wekelijks te horen als Radio DJ bij NPO 3FM. De in Rotterdam wonende student is van nature geïnteresseerd in het leven van anderen en is erg nieuwsgierig aangelegd. Voor tips en andere suggesties is Bas te bereiken via bas.vanschaik@student.hu.nl