Het ontbreken van seksuele voorlichting op het hoger onderwijs

Het ontbreken van seksuele voorlichting op het hoger onderwijs

AMSTERDAM- Seksuele voorlichting, iedereen kent het wel en iedereen heeft het wel gehad. Het wordt op elke middelbare school gegeven, maar het houdt opeens bij het hoger onderwijs op. Terwijl er vorige maand nog uit onderzoek was gebleken dat Nederlanders gemiddeld vanaf 18 jaar beginnen aan seks.

Jongeren in het hoger onderwijs zijn dus genoodzaakt veel zelf uit te vogelen, zonder enige hulp. Er moet dus afgevraagd worden naar de essentie van seksuele voorlichting op het hoger onderwijs. Maar wat denken studenten hier zelf over? Vinden zij het overbodig of nodig? Naar onderzoek van Rutgers is gebleken dat Nederlanders seksuele voorlichting willen vanaf de basisschool tot aan hun loopbaan carrière.

Organisatie Seksueel Welzijn Nederland wil seks graag meer bespreekbaar maken. Lid van de organisatie en tevens ook schrijfster voor het blog SexualHealing, Lotte Mikkers, streeft zelf ook naar seksuele voorlichting op het hoger onderwijs. Zij heeft zelf ook onderzoek gedaan naar het seksuele voorlichtingssysteem. “Op het moment dat seksuele voorlichting zich focust op plezier of een positieve insteek heeft, zie je dat jongeren meer verstandige keuzes maken”, aldus Mikkers.

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *