Beter seksgenot door de Silk’n Tightra voor de vrouw?

Beter seksgenot door de Silk’n Tightra voor de vrouw?

Een strakkere vagina, minder urineverlies, meer gevoel in de intieme zone en meer zelfvertrouwen. De Silk’n Tightra belooft het allemaal. Het apparaat kost zo’n 350 euro en zou moeten zorgen voor een beter seksgenot voor de vrouw. ‘Middels vaginaverstrakking verbetert het gevoel in de vagina, waardoor de intimiteit met uw partner prettiger aanvoelt voor u beiden.’ Maar is dat wel echt zo?

Waarom willen vrouwen überhaupt een strakkere vagina?

  • Na de bevalling

Nadat vrouwen zijn bevallen en zij kinderen hebben gekregen, gaan de spieren binnen de vagina verslappen. Hierdoor kan het zijn dat de vagina blijvend een wijdere vorm aanhoudt. Vrouwen willen dan soms een vernauwingsoperatie.

  • Urineverlies

Vrouwen hebben vaak na de overgang last van een slechtere beheersing van bekkenbodemspieren. Bij een verwijde vagina wordt de bekkenbodem iets minder stabiel, waardoor er ook hogere kans is dat er meer ongewenst urineverlies plaatsvindt.

  • Seksgenot

‘Er zijn heel weinig vrouwen die vanuit zichzelf zeggen dat zij een te wijde vagina hebben. Er zijn wel veel vrouwen die zeggen dat hun vagina te nauw is en het pijn doet tijdens de seks’, vertelt seksuoloog, Jelto Drenth.

Is seks beter voor een vrouw met een strakkere vagina?

Een strakke vagina voor seksgenot hoeft niet per se alleen voor de man te zijn in een relatie.

‘Er zijn ook best veel vrouwen die een strakke vagina willen omdat zij heel ‘goed’ in bed willen zijn. Zij vinden dat dat deel uitmaakt van hun identiteit’, zegt Drenth. ‘Die hebben dan zoiets van als ik met een man naar bed ga, wil ik dat ik een man goed kan bevredigen. Zo ontstaat er dan een wisselwerking; iemand een plezier doen kan ook een opwinding voor zichzelf zijn.

Dat hoeft dus helemaal niet iets negatiefs te zijn. Vrouwen die precies kunnen en weten wat zij met hun vagina moeten doen, hebben een redelijke kans dat zij dat dynamisch terugkrijgen.

Werking Silk’n Tightra

Jelto Drenth vertelt dat de werking van het apparaat vergelijkbaar is met het laseren van de huid. ‘De Silk’n Tightra is vooral gericht op het collageen in de huid. Er worden kleine beschadigingen gemaakt in de huid, waardoor er vervolgens een herstellende lichaamsreactie ontstaat.’

Echter is het slijmvlies van de vagina zowel bij de ingang en diep in de vagina altijd heel los. ‘De mate waarin iemand een strakke of losse vagina heeft, heeft eigenlijk vrij weinig te maken met het slijmvlies en meer met de spierlaag.’ De kleine beschadigingen van de Silk’n Tightra pakken maar een kleine fractie van de huid mee en daar is de spierlaag niet in mee betrokken. Dus zolang de spieren binnen de vagina niet worden aangepast is er eigenlijk niet veel effect.

Volgens Drenth is de belofte van de silk’n tightra voor een strakkere vagina en dus betere intieme momenten totale waanzin. Als het apparaat daadwerkelijk de huid en het onderhuidse weefsel kon bereiken zou de vagina inderdaad strakker kunnen worden gemaakt, maar dat is dus niet zo in dit geval

Wat is dan wel een goede aanpak?

Drenth vertelt dat verwijding van een vagina het beste aangepakt kan worden door oefeningen. Om vernauwing na te streven moet je de bekkenbodemspieren trainen en sterker maken. ‘Maar dat is een ontzettende rotklus en vrouwen houden dit meestal niet lang vol.’

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.