Wooncrisis Utrecht nu echt alarmerend; tijd voor protest! 

Wooncrisis Utrecht nu echt alarmerend; tijd voor protest! 

De wooncrisis in Utrecht loopt de laatste jaren de spuigaten uit. De leegstand is enorm maar tegelijkertijd is er ook een groot daklozen probleem. Verder zijn de overgebleven woningen onbetaalbaar voor de gewone burger. Een uit de hand gelopen situatie dus. Niet zo gek dat hiertegen komende zondag een groot protest op het jaarbeurs plein in Utrecht plaatsvindt. 

Sophie van de Mars, student aan de kunstacademie in Utrecht heeft ook jarenlang last gehad van de wooncrisis. Zo heeft zij een aantal jaar in een kamer van 7m2 gewoond voor een huur van boven de 400 euro per maand. Gelukkig heeft ze nu een betere plek gevonden, maar nog steeds voert ze actie tegen de wooncrisis. Op een originele en creatieve manier heeft Sophie dit aangepakt. Ze heeft namelijk zelf posters ontworpen met teksten als: “krijg de investering, het komt vastgoed en huisje boompje privilege”. Daarnaast heeft zij deze posters afgelopen week zelf door heel Utrecht gehangen en heeft ze zeker plannen om mee te demonstreren. 

De organisator en woordvoerder van dit Utrechtse woonprotest is Thijs Dekker. Ook hij heeft persoonlijk de gevolgen van de wooncrisis ervaren. Thijs woont namelijk in een sociale huurflat die binnenkort gesloopt wordt om een park aan te leggen voor de luxe nieuwe flatgebouwen. Kortom niet gek dat hij in opstand komt.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *