Luuk Dresen: “Ik heb over heel veel dingen een mening”

Luuk Dresen: “Ik heb over heel veel dingen een mening”

Foto: Julia Brouwer

AMSTERDAM- Politiek, media, wetenschap, emancipatie en seks. Luuk Dresen (26) weet hier alles van en is super geïnteresseerd in verschillende maatschappelijke vraagstukken. Luuk heeft veel kennis en heeft over verschillende dingen ook een duidelijke mening. Hij is geboren en getogen in Zeist en momenteel woonachtig in Amsterdam. Hij heeft een enorme passie ontwikkeld voor entertainment en media, ook al op jonge leeftijd. “Ik ben eigenlijk al zolang als ik me herinner een entertainer en dit is dan ook mijn grootste passie.”

Luuk zijn brede kennis heeft hij niet zomaar ontwikkeld. Hij heeft in 2019 zijn bachelor technische natuurkunde gehaald aan de TU Delft en heeft daarna nog een master communicatiewetenschappen gedaan aan de VU, wat hij sinds vier weken heeft afgerond. Toch is hij, zoals hierboven beschreven een échte entertainer zolang hij zich kunt herinneren. Op de basisschool deed hij al allemaal toneelstukjes en op de middelbare school was hij vooral bezig met toneelspelen en dj’en. Het echte presenteren kwam dus pas later: “Vanaf mijn studietijd kwam ik erachter dat ik presenteren het leukste vond en ben ik dit gaan doen.”

Lekker Lullen de Podcast

Luuk maakt samen met Lieke Augustijn elke zondag een podcast genaamd: Lekker Lullen de Podcast. Zij nemen de luisteraar hier mee in hun avonturen als actrice en presentator. Verder bespreken ze elke week een onderwerp dat zij relevant en/of interessant vinden. Soms doen ze dit met zijn tweeën en soms nodigen ze hiervoor een gast uit. De laatste aflevering kwam afgelopen zondag online en hier gingen Luuk en Lieke samen naar Hilversum om het radiovak te leren. Zo vroegen ze advies aan Giel Beelen en praatten over zijn carrière, de grenzen opzoeken en de magie van radio. Op dit moment staan ze op nummer 4 in de hitlijsten op Spotify van de beste podcasten. De views zijn in vergelijking met het afgelopen jaar verdubbeld en Luuk vertelt hier meer over in de uitzending van donderdag 18 november 2021.

&C Talent Foundation

Luuk heeft dus een enorme passie voor presenteren en dit doet hij dan ook al erg lang. Zo was hij al in diverse programma’s te zien voor bepaalde merken, als KVK, de NS, de Bankgiro Loterij en KPN, wat hij met veel plezier deed. Naast presenteren ontwikkelt hij ook zijn eigen formats, bedenkt en monteert hij verschillende dingen. Luuk is een creatieveling en besloot zich zo op te geven als &C Talent. Deze foundation is opgericht vanuit positieve gedachten en helpen talenten, om gezien te worden door de juiste mensen. De &C Talent foundation helpt talent in de kunst- en cultuursector zo met hun carrière. Dit doen ze door een uniek programma van een jaar dat veel kennis en kansen biedt.

De &C Talent foundation is onderdeel van het merk &C, gecureerd door Chantal Janzen. In de Newsflash van april 2021 van de website van &C zegt Janzen: “Luuk heeft dit jaar laten zien dat hij niet alleen kansen pakt maar ze ook creëert. Hij is continu in ontwikkeling, als hij geen presentatieklussen heeft, dan gaat hij aan de slag met zijn eigen formats om toch die vlieguren te maken.” Volgens haar zijn dit dan ook mooie eigenschappen om een goede toekomst tegemoet te gaan en is dit de reden dat Luuk dit gewonnen heeft.

Toekomstplannen

Luuk doet al veel in de media en heeft al veel bereikt. Toch is hij nog lang niet klaar in de media en heeft hij nog veel plannen voor de toekomst. Zo hoopt hij uiteindelijk door te breken met presenteren in de televisiewereld dat verder gaat dan het presenteren voor grote merken. Zo hoopt hij de mooiste programma’s van Nederland te mogen presenteren. “In mijn ogen is dit bijvoorbeeld Over Mijn Lijk.” Ook zou hij graag het programma Proefkonijnen terug op de televisie brengen. “Wie weet heb ik ooit wel mijn eigen late night show, dat zou ik echt heel graag willen.” Ook zegt hij in een interview met Performer Agency, dat zijn grootste droom een eigen show te hebben zoals Paul de Leeuw. Kortom: Luuk heeft vele dromen en ambities en in de uitzending van donderdag 18 november 2021 vertelt hij meer over zijn grootste droom.

Over de auteur

Julia Brouwer

Tweedejaars studente journalistiek, met passie voor maatschappelijke vraagstukken. Schrijft artikelen, maakt reportages en presenteert weleens wat. Ze blijft altijd objectief, is erg nieuwsgierig en altijd geïnteresseerd. Ze maakt ook een maandelijks jeugdjournaal voor basisscholen in Utrecht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *