Als student de hele wereld over

Als student de hele wereld over

Wereldkaart

AMSTERDAM- Het aantal internationale studenten groeit bij de Universiteit van Amsterdam. Dit jaar schreven er maar liefst 8.126 studenten zich in voor een bacheloropleiding aan de Universiteit van Amsterdam. Daarvan komen 3.240 studenten uit het buitenland. Dat zijn bijna duizend studenten meer dan vorig collegejaar. De populariteit van Engelstalige studies groeit dus met de jaren.

Zowel Rodrigo Gutierrez en Inha Jang zijn studenten aan de Universiteit van Amsterdam. Rodrigo is een 28-jarige Peruaan die momenteel voor zijn politieke communicatie masters studeert. Hiervoor heeft hij een bachelor in Peru gehaald, aan de Universiteit van Lima. Hij vertelt: “in South-America it’s really weird to study for your masters after you’ve finished your bachelor. We all go work for a company for a few years before starting our masters”. Ook deelde hij dat hij voor zijn gevoel vrij oud was, vergeleken met zijn studiegenoten die nu voor hun master studeren.

Inha Jang is 20 jaar en komt uit Zuid-Korea. Zij studeert nu business aan de Universiteit van Amsterdam. “What surprised me when I came to The Netherlands, was that students support each other and study together.” Het is volgens Inha niet gebruikelijk om studiegenoten te ondersteunen in hun loopbaan, omdat er in Zuid-Korea een competitie is voor de beste cijfers. Alleen met de hoogste cijfers krijg je een kans op studeren aan een universiteit. Als je dus geen hoog cijfers behaald is studeren simpelweg geen optie.

.

Over de auteur

Luna Mathijse

Mijn naam is Luna Mathijse en ik ben journalist in opleiding aan de School voor Journalistiek in Utrecht

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *