“Aan het einde van de maand is er geen geld over voor een uitgebreid diner” 

“Aan het einde van de maand is er geen geld over voor een uitgebreid diner” 

Kerst is gezellig, mensen om tafel, borrelplankje hier en een garnalencocktail daar, maar kerst is tegelijkertijd ook hartstikke duur. In die laatste maand van het jaar goed uitpakken voor het kerstdiner, is niet iets waar iedereen geld aan kan besteden. Voor mensen die onder minimumloon verdienen zet MeetCharity zich in: ze maken kerstpakketten vol met lekkers en verdelen deze onder mensen uit de gemeente Ede die onder minimumloon verdienen.  

Maandagochtend vroeg gaat Anna richting Ede, waar Rina op haar staat te wachten want vandaag worden ongeveer 12 kerstboxen uitgedeeld aan mensen die het hard kunnen gebruiken. Onderweg in de auto, naar het eerste adres vertelt Rina waarom ze samen met haar man, begonnen zijn met hun goede doel: MeetCharity. “Wij wisten zelf ook hoe het was om met weinig te leven, daarom voelden wij ons ook zo geroepen om anderen te helpen.” 

Aangekomen bij het eerste adres, Rina en ik lopen naar boven in het flatgebouw, een vriend van de vrouw die het pakket in ontvangst neemt wordt verrast, hij wil haar een hart onder de riem steken omdat ze een moeilijke tijd achter de rug heeft, ze is recent gescheiden en heeft een spierziekte.  

Mevrouw is blij met het pakket, ze benadrukt het belang van de pakketten tijdens de wintermaanden: “het is zo goed dat jullie dat doen, de voedselbank is al hartstikke fijn maar met zoiets extra’s kan je toch wat aanbieden aan mensen op kerstavond.” 

Bent u benieuwd hoe het er aantoe ging die maandag met de pakketbezorging? Bekijk dan de reportage. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *