Interview met Denise Roes Tiny House

Interview met Denise Roes Tiny House

Beeld: Pexels

UTRECHT – Het fenomeen Tiny House is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Minimalistisch leven en vaak omringd door natuur is iets wat veel mensen aantrekt. Hierbij is het ook nog eens goed voor het klimaat. Dit klinkt allemaal erg aantrekkelijk, echter is het natuurlijk erg wennen in het begin. Minder leefruimte en vooral minder spullen hebben, hoe doet met dit?

Denise Roes (@tinyhouseroes) heeft zelf een Tiny House en vertelt in onderstaand interview wat zij de voordelen hiervan vindt. In het begin was het wel wennen; van een ruim appartement naar een klein huisje met veel minder spullen. Ze heeft een challenge gedaan om te ‘ontspullen’ en kon hierdoor makkelijker en sneller al haar eigendommen kwijtraken.

Dat zo’n klein huisje goed is voor het milieu komt door de kleine ruimte die opgevuld moet worden. Minder ruimte die je hoeft op te warmen, vaak milieubewuste keuzes rondom het huisje (m.b.o. afvalscheiding en energiewinning) en minder spullen die men hoeft aan te schaffen. Het klinkt allemaal erg voordelig en aantrekkelijk, maar wordt het ook aangeraden?

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.