EasyToys als sponsor in de sport

EasyToys als sponsor in de sport

Seksspeeltjes en sport. Een combinatie die misschien niet gelijk voordehandliggend lijkt. Tóch zien we erotiekbedrijf EasyToys steeds vaker terug als sponsor in de sportwereld. 

Auteur: Jasmijn Mascini, 10-03-2022

In 2020 werd het bedrijf al shirtsponsor van voetbalclub FC Emmen. Deze samenwerking werd in eerste instantie met veel tegenzin en argwaan aangekeken. Het KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbalbond) ging in beraad en besloot uiteindelijk in zee te gaan met het welbekende seksspeeltjesbedrijf. Recenter nog zagen wij EasyToys terug op de Bloeizone Friesland tour, een dames wielrenevenement.

Videoitem EasyToys als sponsor in de sport.

Winnares van de tour, Ellen van Dijk, liet op Twitter weten een cadeaubox van sponsor EasyToys  te hebben ontvangen. In de box waren verschillende seksspeeltjes te zien. Reacties op deze samenwerking waren vrij positief en enkele mensen gaven in de reacties op Ellen’s tweet aan zelfs aan jaloers te zijn op haar prijs.

Is de Nederlandse sportwereld over het taboe van seksspeeltjes heen, of zorgt de samenwerking met een dergelijk bedrijf tot imagoschade in de sport? Sportmarketeer Frank van den Wall Bake en bestuurslid en trainer Joram Grootveld, van Wielrencentrum Ahoy geven hun reactie.

Over de auteur

Jasmijn Mascini

Ik probeer mijzelf te ontwikkelen als multimediale journalist. Ik maak graag verhalen en vind het erg leuk om doormiddel van journalistiek de wereld om mij heen beter te leren kennen en begrijpen. Mijn interesses liggen vooral bij psychologie, kunt/cultuur en identiteit.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *