Meer of minder seks na corona?

Meer of minder seks na corona?

Jongeren hebben door de coronamaatregelen minder dates en seks gehad. Dat blijkt uit een onderzoek van het Rutgers Kenniscentrum en SOA Aids Nederland. Dit onderzoek is uitgevoerd onder ruim 4000 jongeren van zestien tot twintig jaar. Maar hoe gaat het nu alles weer open is?

Tekst & video: Josephine Hanna

De coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat bijna 2 jaar lang veel uitgaansgelegenheden gesloten waren. Voor veel jongeren was dit een harde klap. Niet alleen konden ze niet meer met hun vrienden op stap gaan, maar ook nieuwe mensen ontmoeten werd ze lastig gemaakt. Geen one night stand, een zoen of geflirt meer.

Sommige jongeren zijn op zoek gegaan naar een quarantaine buddy, de één werd eenzaam en de ander is actief geweest op Tinder. Nu is alles weer open; we mogen weer naar de kroeg of club en kunnen onze liefdesreis makkelijker voortzetten. Maar kunnen de jongeren dat wel? Is het niet onwennig geworden? En hoe pak je de overgang van online naar het echte leven weer aan?

Je hoort het van Hanneke de Graaf, projectleider bij Rutgers van het onderzoek naar de seksualiteit van jongeren tijdens en na corona. Bekijk de reportage hieronder.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.