Stichting Stop Pesten Nu!: “Buitensluiten? Uitgesloten!”

Stichting Stop Pesten Nu!: “Buitensluiten? Uitgesloten!”

Foto: Julia Brouwer

De week tegen pesten wordt dit jaar van 27 september tot en met 1 oktober georganiseerd op scholen door het hele land. Dit jaar staat de week tegen pesten in het teken van buitensluiten. Dit is een ernstige vorm van pesten en het ‘bij een groep horen’ behoort dan ook tot één van de basisbehoeften van de mens. Lotte is zelf uit de kast gekomen en heeft ook met buitensluiten te maken: “Met voetbal hoorde ik er niet bij, omdat ik anders was en dan riepen ze altijd ‘pot’ of ‘lesbi’ naar me.” 

De week tegen pesten vindt ieder jaar plaats in september en wordt georganiseerd door Stichting School en Veiligheid. In deze week wordt er voor de leraar een bepaald lespakket samengesteld en krijgen zij ondersteuning bij het lesgeven over pesten. Niet alleen Stichting School en Veiligheid, maar ook Stichting Stop Pesten Nu! geeft speciaal lesmateriaal uit aan scholen deze week. “Per thema maak je jaarlijks een lespakket, dit jaar is het thema dus buitensluiten. Ik denk dat dit een goed thema is, omdat veel mensen de ernst hier niet van inzien. Of het nou gaat om het feit dat je niet in een groepsapp mag zitten op Whatsapp of in dat je in spelvormen niet mee mag doen, het blijft pesten,” zegt Patricia van Stichting Stop Pesten Nu.  

Over de auteur

Julia Brouwer

Tweedejaars studente journalistiek, met passie voor maatschappelijke vraagstukken. Schrijft artikelen, maakt reportages en presenteert weleens wat. Ze blijft altijd objectief, is erg nieuwsgierig en altijd geïnteresseerd. Ze maakt ook een maandelijks jeugdjournaal voor basisscholen in Utrecht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *