Dutch Media Week 2021, Herman Dummer: “De media is nu gewoon een heel belangrijk deel van ons leven”

Dutch Media Week 2021, Herman Dummer: “De media is nu gewoon een heel belangrijk deel van ons leven”

Beeld en Geluid Hilversum cc: Larissa Bakker

Dutch Media Week wordt dit jaar georganiseerd van 30 september tot en met 10 oktober. Tijdens deze week zijn onder andere talkshows en workshops, maar ook zijn er exposities bij te wonen zoals een expositie rondom het songfestival. Daan Warnas, presentator en productie talkshows: “Dit is een week waar eigenlijk alles van media samenkomt. Eerst alleen in Hilversum, maar sinds een paar jaar worden er nu ook delen van deze week in Rotterdam en Den Haag georganiseerd.”

Het hoogte punt van de expositie over het songfestival is de tentoonstelling van de jurken die door de presentatoren tijdens de finale van het songfestival 2021 werden gedragen. Vanaf ’s ochtends vroeg de 30ste zijn veel medewerkers al in de weer met deze zware pareltjes, maar uiteindelijk worden ze meerdere dagen neergezet om voor iedereen te zien. Verder kan je ook het gevoel krijgen alsof je zelf op het songfestival podium staat door achter de officiële presentatiedesk te staan waar dus ook Nikkie, Chantal, Edsilia en Jan achter hebben gestaan.

De opening (donderdag 30 september) is alleen open  voor professionals. Zo is er een lezing over het 70 jaar bestaan van de TV in Nederland. Max Peters, audio-video maker beeld&geluid: “Dit is echt voor kenners en bekende mensen. Je zou  bijvoorbeeld johnny de Mol daar best kunnen aantreffen, maar ook deskundigen en historici. Wat wel voor ‘de normale man’ is, en wat hier een beetje op lijkt is het programma over oude archieven.” Waar Max Peters het over heeft is zijn eigen programma waarin oude, eigenlijk verloren archieven van oude projecten en tv shows worden tentoongesteld. Deze ‘beelden’ zijn dan op bizarre wijze toch terug gevonden en worden hier laten zien. Ook krijg je veel achtergrond informatie over deze archieven. Er wordt tijdens dit programma speciale gekeken naar archieven van drie oude programma’s: De Familie Knots, Vakbroeders en Swiebertje.

Toch liepen er ook veel kinderen rond. Zij waren bezig met een speciale workshop over mensen interviewen en apparatuur bedienen. In de week zelf zijn er nog een hoop meer workshops en activiteiten speciaal voor kinderen Zoals deze tijdens de opening. Er is een VR-attractie waarin kinderen een

De rest van de week is voor algemeen publiek. Woensdag 6 oktober is extra gericht op studenten. Zo kan je in gesprek met journalistieke leiders en zijn er online evenementen als de BNR’s Big Five. De online evenementen hebben soms ook ruimte om fysiek bezoekers te ontvangen, maar deze plekken zijn vergeleken met afgelopen jaren erg schaars.

Ook worden er in deze week verschillende awards uitgedeeld, De Dutch Game-awards, de categorieën zijn: Best Game, Best Innovation, Best Student Game, Best Debute Game, Best audio, Best Art, Best Technology, Best Game Design, Best commercial Achievement, Best Applied Game. Er zijn ook nog special awards, deze kan je alleen winnen als je van te voren genomineerd bent: Best studio, inclusion award, lifetime achievement award.

In de live uitzending heeft verslaggever Larissa Bakker de projectleider, initiator en programma manager van de 6de editite DMW, Herman Dummer nog verschillende vragen laten beantwoorden over deze actie moderne week.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.