European cyber security month

European cyber security month

Shutterstock

Vanaf 1 oktober start de campagne van de European cyber security month (ECSM). Jaarlijks organiseert de EU een campagne om mensen bewust te maken cyberbeveiliging onder EU-burgers en -organisaties, en het verstrekken van actuele onlinebeveiligingsinformatie.

De ECSM-campagne wordt gecoördineerd door het Agentschap van de Europese Unie voor cyberbeveiliging (ENISA) en de Europese Commissie, en ondersteund door EU-lidstaten en honderden partners (overheden, universiteiten, denktanks, ngo’s, beroepsverenigingen, bedrijven uit de particuliere sector) uit Europa.

In de reportage spreek ik met ethisch hacker Barry van Kampen. Hij vertelt me meer over cyber security en hoe een ethisch hacker te werk gaat om hackers buiten de deur te houden. Ook vertelt hij me het verschil tussen een ethisch hacker en een ‘normale’ hacker. Ook vertelt hij me over wat gevaar zou kunnen zijn voor bedrijven als ze hun software niet zouden laten hacken door een ethisch hacker.

Ook spreek ik met Yoshua. Hij ontwikkelt software voor bedrijven. Tijdens het ontwikkelen van software is het belangrijk dat hij ervoor zorgt dat er geen zogenoemde lek in zit. Als er een lek in de software zit, wordt het voor hackers heel makkelijk om bedrijven te hacken.

Over de auteur

eleanore Kraak

Welkom op mijn website! Mijn naam is Eleanore Kraak. Ik ben 20 jaar en kom uit Heemstede. Ik zit op de Hogeschool Utrecht en zit momenteel in het tweede jaar van de studie journalistiek. Ik ben altijd al erg geïnteresseerd geweest in onderwerpen actuele mistanden in de maatschappij in de breedste vorm van het woord. Dat is dan ook wat u voornamelijk op mijn website gaat lezen. Ik interview mensen zoals ervaringsdeskundigen en experts over hun bevindingen. Ik vind het leuk om me te buigen over grote onderwerpen en me daarin te verdiepen, kennis te verbreden en deze kennis met u te delen. Ik hoop doormiddel van deze website en de interviews anderen hun kennis te verbreden over maatschappelijke onderwerpen en daarmee wellicht mensen te inspireren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.