Utrecht-Centrum

Selecteer Pagina

Nieuwe podcast ‘het beste voor je kind’

Nieuwe podcast ‘het beste voor je kind’

De gemeente Utrecht heeft een podcast gelanceerd waarin met ouders, leerlingen en experts de schoolloopbaan besproken word. Deze nieuwe podcast is opgezet omdat de gemeente Utrecht vindt dat het onderwijssysteem niet genoeg is gericht op de talenten van kinderen.

Het Nederlandse schoolsysteem is gebaseerd op cognitieve talenten zoals rekenen en lezen, maar minder op specifieke talenten zoals tekenen. Dit bleek uit onderzoek van de gemeente Utrecht. De kinderen die niet goed zijn in rekenen en lezen worden al snel naar het vmbo gestuurd. ‘’Bij het mbo wordt er meer gekeken naar talent’’ zegt Dennis de Vries, wethouder van onder andere het mbo.

De host van de podcast, Karim Amghar, praat met experts, ouders en leerlingen over wat volgens hun de beste schoolroute is waarbij gekeken wordt naar de talenten van de leerling. Zo is er in de eerste aflevering een leerling, Femke, die een vmbo advies in groep 8 gekregen heeft, maar nu misschien naar het vwo doorstroomt.

De podcast is onderdeel van een bredere beweging van de gemeente Utrecht om de positie van het mbo en mbo-studenten te veranderen.  Zo hebben de gemeente en mbo- partners opgeroepen om het taalgebruik richting het mbo te verbeteren, en dat uit die verbeterde taalgebruik waardering voor het mbo en het vakmanschap van de studenten blijkt.

Over de auteur

Bram Meijer

Bram Meijer (18). Ik ben nu eerstejaars student op de school voor Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Oorspronkelijk geboren in Woerden, maar woon al mijn hele leven in Bodegraven. Ik hou heel erg van sport, vooral de autosport. Daarom wil ik heel graag de kant op van het commentaar geven op de races en/of schrijven over de autosport. Ik heb een aandoening aan mijn nieren waardoor ik meer moet drinken en plassen dan een normaal persoon. Ik moet om de 45 minuten naar de wc en ik moet 6-7 liter water drinken per dag. Ik heb het altijd warm, daarom heb ik het hele jaar een korte broek aan.