Aan de Nobelstraat in Utrecht opent eind oktober een nieuwe restobar zijn deuren. Hoe zijn ze van plan zich te onderscheiden van de bestaande horeca in Utrecht? En is het het waard om er als Utrechter eens de sfeer te komen proeven?
Volgens de toekomstige bedrijfsleider, Niels Kirkenier (26), gaat restobar Vivid zich onderscheiden door een combinatie van sfeer, uitstekende service en hoogwaardige kwaliteitsproducten. ‘De sfeer wordt levendig, gezellig, warm en een beetje stout. Op vrijdag- en zaterdagavond komt er vanaf half tien een DJ draaien.’ Het wordt geen klassiek 3-gangen concept, maar een shared-dining ervaring. Met de nadruk op ervaring: ‘We willen echt dat gasten een onvergetelijke avond bij ons ervaren. De service moet op en top zijn, net als het eten en drinken wat we serveren’ aldus Kirkenier.
Bij Vivid worden klassieke elementen gemengd met een relaxte sfeer. Je kan er oesters en kaviaar eten maar aan komen in je spijkerbroek. De bar is gevestigd in de Nobelstraat; een straat die tot op heden bekend staat als nachthoreca straat. Met de opening van Vivid hoopt Kirkenier de straat langzaam terug te transformeren naar een normale horeca straat, en echt de huiskamer van de Utrechter te worden. Er zijn in onze binnenstad talloze ‘bruine cafés,’ maar Kirkenier hoopt met zijn nieuwe concept de horeca- en uitgaanscultuur van Utrecht aan te passen: ‘uit eten gaan is het nieuwe uitgaan!’
Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op https://vivid-utrecht.nl
Hieronder een interview met Julius de Winter, bedrijfsleider van café de Dikke Dries. Een vergelijking tussen nieuwe, moderne horeca-concepten en oude vertrouwde Utrechtse cafés: